Kalo tek përmbajtja kryesore Kalo në menunë kryesore Kalo për të kërkuar

Një tjetër lloj i kompanisë

 


E gjitha filloi në vitin 1967, në një zyrë të vogël me dy dhoma në Stokholmin qendror. Dy vëllezër, Jonas dhe Robert af Jochnick, dhe miku i tyre, Bengt Hellsten, u ulën dhe folën për ëndrrat e tyre. Ata donin të krijonin një lloj tjetër të kompanisë që ofronte një produkt tjetër të ndryshëm. Ata dolën me idenë e dhënies së njerëzve mundësinë për të përfituar nga produktet e bukurisë me cilësi të lartë të frymëzuar nga natyra jonë suedeze. Në atë kohë, kjo nuk ishte një rrugë e qartë për sukses - veçanërisht jo në Suedi. Por kjo bisedë shënoi fillimin e një udhëtimi të pabesueshëm që vazhdon të frymëzojë më shumë se 50 vjet më vonë.

 

 

Sot Oriflame është e pranishme në mbi 60 tregje me mbi 3 milionë Konsulentë të Bukurise të cilët ndajnë, promovojnë dhe shesin produktet tona të bukurisë dhe të Wellness.

 

Fakte Historike

1967 - Gama e produktit të parë

Fillimisht i përbërë nga kremra të lëkurës, buzekuq dhe bojë për vetulla - të gjitha produktet e kujdesit të lëkurës bazoheshin në ekstrakte bimore nga Suedia. Themeluesit tanë këmbëngulën të mos testonin ndonjë produkt në kafshë - një mendim pionier në atë kohë.

1970 - Metodat inovative të shitjes

Në vend të partive në shtëpi, ne u përpoqëm te gjenim mënyra të reja dhe u përqendruam më shumë në shitjen e katalogut një-në-një. Në gusht të vitit 1970, kemi shtypur katalogun tonë të parë Oriflame, me gjithsej 1000 kopje.

1970s - Tender Care lansimet

Së pari I shitur si një krem sy,Tender Care shpejt u bë i njohur për ndikimin e saj fantastik qetësuese dhe hidratuese në lëkurën e thatë.Tani është shitësi ynë më i madh, me mbi 40 milionë njësi të shitura!

1982 - London Stock Exchange

Oriflame është e listuar në Bursën e Londrës, kompania e parë e huaj që nga koha e Luftes se Dytë Botërore

1997 - Oriflame.com lansimet

Hapet faqja e parë globale për Oriflame.

1999 -Fondacioni Boteror i Femijeve

Bashkëthemeluest  me Mbretëreshen Silvia të Suedisë, Oriflame punon për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e fëmijëve të margjinalizuar nga e gjithë bota, veçanërisht e vajzave.

2008 -  Hapet Qendra R&D

Nisja e Qendrës Kombëtare të Kërkimit dhe Zhvillimit përfshin një suitë të dedikuar të testimit klinik, Oriderm, ku produktet tona mund të testohen në njerëz të vërtetë për të marrë rezultate reale.

2009 -Hapet instituti per hulumtime te lekures

Këtu në Stokholm, ekspertët tanë kryesorë fillojnë punën në projektet e hulumtimit të lëkurës që kanë për qëllim gjenerimin dhe risi të ardhshme unike te Oriflame të kujdesit të lëkurës.

2011 - Ekobeauty lansimet

Pionier, natyror, etik dhe respektues për mjedisin - Ekobeauty nga Oriflame. Kur Ekobeauty nisi së pari, kjo ishte gamë e parë e kozmetikes botërore për partnerë me katër organizata të pavarura globale për përgjegjësi të qëndrueshme dhe mjedisore - Fairtrade, Ecocert, Shoqata Vegan dhe Këshilli për Mbikëqyrjen e Pyjeve (FSC).

2015 - NovAge launsimet

Risia më e madhe e jona e kujdesit të lëkurës deri më tani përmban Aspartolift, një teknologji e shkrirë dhe e patentuar që është provuar klinikisht për të rivendosur elasticitetin e lëkurës.

2017 -Festimi i 50 vjetori

Oriflame feston 50 vjet si një kompani dhe eshte duke shkuar ne drejtim për 50 vitet e ardhshme.