Tregimi i suksesit digjital

Njëzet e pesë vjecarja dr. Nusja Sameh Dahech Ghanmi ka shkuar nga të qenit student në statusin e Drejtorit të Artë në më pak se tre vjet. Ne biseduam me të për rrugën e saj drejt suksesit dhe si digjitalizimi i biznesit e ndihmoi atë të kthejë produktet e bukurisë në fitime!

NA TREGONI SE SI KENI FILLUAR NË ORIFLAME

Në dhjetor 2013, isha ende student. Meqenëse nuk mund të lëvizja shumë për të studiuar, kërkova një lloj pune që mund të bëja nga shtëpia. U përpoqa me kompani të ndryshme shitjesh, por asgjë nuk më përshtatet. Pastaj u bashkua me Oriflame dhe jeta ime ndryshoi. Shkova në leksione, punova shumë dhe kudo që shkova, unë flisja për Oriflame. Duke punuar me Oriflame është bërë një mënyrë jetese për mua. Është projekti im dhe unë nuk do ta ndryshoja atë për asgjë tjetër. Tani, unë jam vetëm një muaj larg nga titulli i Senior Drejtor i Artë!

"Përdormi i IT dhe mjeteve digjitale"

 ÇFARË DALLON MODELII JUAJ I PUNËS NGA AI QË TË TJERËT  PËRDORIN?

Në fillim isha shumë i turpshëm dhe ishte e vështirë për mua të kontaktoj njerëzit që jetonin. Duke përdorur teknologjinë dhe mjetet online, unë jam në vendin tim. Fillova të kërkoj bashkëpunëtorët e mi të parë nëpërmjet Facebook-ut. Me ndihmën e trajnimit online të ofruar nga Oriflame, unë përmirësova mënyrën time të biznesit. Kështu që e kam arritur qëllimin tim të parë - kam arritur nivelin e Menaxherit të Lartë. Këto janë disa nga metodat që përdor:

  • Organizimi i webinars
  • Kam krijuar një grup personal Facebook në të cilin të gjithë anëtarët e rrjetit tim janë. Prandaj, është e lehtë për mua të ndajë orarin e ngjarjeve, trajnimeve dhe të komunikoj me të gjithë me kohë, duke krijuar kështu një energji pozitive.
  • Përdor Oriflame Business Application për të menaxhuar grupin tim
  • Përdor Photoshop për të bërë konferenca me foto për sfida të ndryshme në grup
  • Përdor aplikacionin Movie Maker për të redaktuar video klipe.

SI DUHEN MJETET DIGJITALE JU NË GJENDJEN E BIZNESIT TUAJ?

Në shtatzëni nuk isha me të vërtetë duke lëvizur. Për të luftuar këtë problem, u përqendrova në kërkimet në internet (si ndarja e përmbajtjeve në grupet e Facebook) dhe ndjekja e biznesit përmes aplikacioneve të Biznesit.

A PËRSHKRUAR PUNËN DITËN TUAJ TIPIKE?

Ndaj më shumë se 50 përmbajtje në ditë. Sapo të marr mesazhe, zgjedh njerëzit dhe kontaktoj me telefon për të krijuar kontakt të drejtpërdrejtë. Përdor një smartphone për të menaxhuar rrjetin e njerëzve dhe për të monitoruar aktivitetet e tyre. Pastaj mbaj webinarë javore, si dhe trajnime të tjera online sipas nevojës.

 CILAT JANË KËSHILLA TUAJ DHE TRUKET PËR BIZNES TË SUKSESSHËM ONLINE? 

Unë me të vërtetë mund të rekomandoj një Aplikacionin e Biznesit. Kjo ju lejon të përcillni të gjitha aktivitetet e grupeve tuaja.

ÇFARË ËSHTË PLANET PËR TË ARDHMEN DHE SE SI PËR TË ARRITUR ATO?

Aktualisht, qëllimi im është të arrij titullin e Drejtorit të Diamantit. Unë duhet të punoj shumë për të gjetur udhëheqës dhe bashkëpunëtorë të mundshëm që duan të përmirësojnë standardin e jetesës.

SI ORIFLAME NDRYSHOI JETËN TUAJ?

Së fundi, kam projektin tim. Unë u bëra një biznesmen që e drejton punën time nga shtëpia dhe nuk do ta ndryshoja këtë për asgjë tjetër! 


Fjalët nga: Fotografitë nga: Siwar Chaari