10 mënyra për të gjetur bukurinë në aktivitete ditore

Le ta pranojmë, jeta mund të jetë e ndërlikuar, kështu që ka raste kur disa thjeshtësi mund të kenë rrugë të gjatë. Lexoni më tej për të zbuluar se sa e lehtë mund të jetë për të shijuar jetën tuaj, kohën tuaj të lirë dhe të përqëndrohet më shumë në njerëzit që ju doni.

1. Përgatitja e Ushqimit të Dielen
Disa thonë që ende janë duke luftuar, por një ushtri me njerëz të lezetshëm atje që kalojnë kohë çdo të diel duke përgatitur drekat e tyre për javën në vazhdim. Dhe me arsye të mirë. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të fshirë vendimmarrjen e drekës nga ditët tuaja të ngarkuara të punës dhe kjo (shpresojmë) t'ju ndihmojë të hani më shëndetshëm dhe gjithashtu t'ju kurseni para.

2. Shkruani një leter
Tingëllon e çmendur, apo jo? Por ishte e habitur se sa e vjetër mund të ishte për të shkruar në shkollën e vjetër një herë në një kohë. Dërgimi i një letre me shkrim ose kartolinë për t'i dërguar dikujt që e doni është një mënyrë vërtet e tmerrshme për t'i njoftuar ata se sa kuptojnë për ju. Dhe kush e di, ju mund të merrni një në këmbim!

3. Shiqoni stilin tuaj
Ushqimi mënjanë, planifikimi përpara mund të zgjasë edhe veshjet tuaja. Një mundësi është të zgjidhni veshjen tuaj një natë më parë. Por nëse doni të jeni edhe më pa bujë, shkoni një hap më tej me një qasje në stilin e njëtrajtshëm për veshjen tuaj të përditshme. Kjo do të thotë të veshësh të njëjtat stile (ose të ngjashme) çdo ditë dhe të krijosh një pamje që mund të zotërosh vërtet!

4.  Hendek makinën
Në varësi të vendit ku jetoni ose nevojave tuaja ditore, në disa raste një makinë mund të jetë e domosdoshme. Sidoqoftë, ato mund të jenë të shtrenjta për tu ekzekutuar dhe mirëmbajtur. Kur është e mundur, pse të mos provoni alternativa si transport publik, çiklizëm ose ecje? Ju gjithashtu keni më shumë kohë për të menduar, plus shijoni ushtrimin shtesë dhe ndihmoni në ruajtjen e mjedisit.

5. Mësoni të thoni JO
Thuaj cfare Por ende e vërtetë - askush nuk është në gjendje t'i bëjë të gjitha. Kërkesat e vendosura tek ne në punë, në shtëpi dhe kudo në mes mund të shkaktojnë stres të panevojshëm. Prandaj, merrni kohë për të dhënë përparësi për gjërat më të rëndësishme, dhe nëse kjo do të thotë të thuani jo herë pas here, atëherë bëni atë. Pagimi mund të jetë më i madh nga sa e imagjinoni.

6. Ji më shumë i fokusuar
Praktikimi i mendjes është një mënyrë fantastike për të rimarrë vëmendjen tuaj dhe t'ju ndihmojë të jeni më prezent, të vetëdijshëm dhe produktiv. Dhe pjesa më e mirë? Nuk është e nevojshme të kushtosh diçka! Gjeni vetes një libër për meditim, filloni jogën në shtëpi ose merrni tai-chi. Këto pak minuta mund të ishin çelësi për të ankoruar tërë ditën tuaj.

7. Mbani listat
Listat nuk janë vetëm për blerje! Jetët e zënë do të thotë një mal detyrash nga dita në ditë dhe javë në javë. Shtë e thjeshtë të humbësh gjurmët gjatë rrugës, por lista e përulur është bileta juaj për të mbajtur gjërat në rregull. Shkoni përsëri “shkollën e vjetër” dhe shkruajini ato me dorë, ose përdorni një nga shumica e aplikacioneve të shkëlqyera me përkujtues të dobishëm të integruar. Sido që të jetë, do të ndiheni të shkëlqyera gjërat kur shkoni!

8. Pauzoni
Askush nuk mund të mohojë fuqitë e shpërqendrimit që vijnë me telefon, tablet dhe TV. Por nuk ka më justifikime! Bëni misionin tuaj të shkëputeni nga ekrani dhe të lidheni përsëri me ata rreth jush. Shëtisni me një mik, luani një lojë me bord ose piqni një tortë me fëmijët tuaj, jini në këtë moment dhe bëni kujtime të reja.

9. Pastroni veshjet tuaja
Dollapët dhe sirtarët e tejmbushur? Nuk je vetem. Dhe si shumica, nëse bëni një zhurmë të mirë, do të gjeni artikuj që nuk i keni veshur me vite, ose - edhe më keq - fare! Everydo veshjet ka nevojë për një pastrim të plotë herë pas here. Synoni një herë në sezon, dhe nëse gjeni gjëra që nuk i keni veshur brenda një viti ose më gjatë, ngarkojeni atë për bamirësi dhe thuajini lamtumirë!

10. Thjeshtoni rutinat
Rutinat e ngurta jo vetëm që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e ankthit dhe stresit, ato me të vërtetë mund të padrejtojnë jetën tuaj. Merrni kujdesin e përditshëm të lëkurës si një shembull ... për shumë njerëz, një rutinë e gjatë dhe e përkëdhelur është biznesi; por për të tjerët është si të shikosh bojë të thatë. Ndonjëherë më e thjeshtë është thjesht më mirë. Dhe nëse kjo është më shumë shpejtësia juaj, atëherë do të adhuroni gjërat thelbësore. Vetëm bazat - bujë falas dhe efektive!

Shpresojmë që shumë nga këshillat që keni lexuar më lart do të ndihmojnë ta bëjnë jetën tuaj një tërësi shumë më të thjeshtë. Por për ato raste kur gjërat ndërlikohen (siç bëjnë shpesh!), Thjesht mbani mend këto fjalë këshillash: vazhdoni ta sillni përsëri në bazat

Fjalët nga: