Omega 3 i shëndetshëm

Me siguri keni dëgjuar për Omega 3 më parë. Por a e dini se çfarë është në të vërtetë dhe pse keni nevojë për të? Nuk ka problem, në pak minuta tani do të dini shumë më tepër.

Çka është Omega 3?

Omega 3 janë llojet e acideve yndyrore që janë të rëndësishme për shëndetin tuaj. Ato i përkasin grupit të yndyrnave të pangopura.

FATS

UNSATURATED FATS

Monounsaturated fats & Polyunsaturated fats

SATURATED FATS

Omega3

 

Ju duhet t'i merrni ato nga dieta juaj, për faktin se trupi juaj nuk mund t'i bëjë ato vetë në një sasi të mjaftueshme.
Prandaj quhen thelbësore.
Llojet më të rëndësishme të Omega 3 janë:
• EPA (Acidi Eikosapentaenoik)
• DHA (Acid Docosahexaenoic)

Pse ju duhet Omega 3?

Epo, këto acide yndyrore kanë disa efekte të dobishme shëndetësore në trupin tuaj. Efektet më të njohura janë përfitimet e shumta për shëndetin tuaj të zemrës. Acidet yndyrore omega 3 mund të zvogëlojnë të dyja trigliceridet dhe të rrisin nivelin e HDL (kolesterol të mirë) në gjak dhe gjithashtu të ulin presionin e gjakut. Përveç përfitimeve shëndetësore të zemrës, në të vërtetë ka shumë më tepër që mund të bëjnë acidet yndyrore Omega 3. A e dini për shembull se këto acide yndyrore janë një pjesë e membranave tuaja qelizore dhe për këtë arsye vendimtare për qelizat e shëndetshme?

 

Benefitet Speciale EPA dhe DHA

Trupi juaj përdor EPA për të prodhuar molekula sinjalizuese të quajtura eikosanoide, të cilat luajnë role të shumta fiziologjike dhe zvogëlojnë inflamacionin në trupin tuaj. DHA është një përbërës i rëndësishëm strukturor i lëkurës suaj dhe retinës në sytë tuaj. DHA është gjithashtu jetike për zhvillimin dhe funksionimin e trurit në fëmijëri, si dhe funksionimin e trurit tek të rriturit. Një rënie në DHA më vonë në jetë është e lidhur edhe me funksionimin e dëmtuar të trurit dhe fillimin e sëmundjes së Alzheimerit. Dëshmi të reja tregojnë gjithashtu se shtojcat Omega 3, të përdorura si një trajtim shtesë për depresionin e madh, në të vërtetë ulnin simptomat e depresionit përtej efekteve të antidepresantëve vetëm.

 

\

Lëkurë e Bukur

Ka faktorë që ndikojnë në lëkurën tuaj që nuk mund t'i kontrolloni - gjenetika dhe mosha për shembull. Lajmi i mirë, sidoqoftë, është se ka edhe më shumë faktorë që mund t’i kontrolloni, siç është ekspozimi i diellit, produktet që përdorni për të ushqyer lëkurën tuaj nga jashtë, dhe gjithashtu se si ju ushqeni lëkurën nga brenda me ato që hani. Kur bëhet fjalë që të kujdeseni për lëkurën tuaj nga brenda, disa lëndë ushqyese të tilla si acidet yndyrore Omega 3 ndihmojnë për të luftuar inflamacionin dhe për të përmirësuar pengesën e lipideve të lëkurës. Këto acide yndyrore esenciale gjithashtu kontribuojnë në elasticitetin e lëkurës dhe përmbajtjen e lagështisë dhe ndihmojnë në riparimin e lëkurës.

 

Ku ta gjeni Omega 3

Siç mund ta shihni, acidet yndyrore Omega 3 janë jetike për shëndetin optimal në disa mënyra. Ushqimet e pasura me Omega 3 janë peshq me vaj, si salmon, harengë, sardele dhe skumbri. Vaji i peshkut dhe algave gjithashtu përmbajnë Omega 3. Ushqimi i peshkut me vaj dy herë në javë do të sigurojë një sasi të mjaftueshme për shëndetin tuaj.

Kur duhet të merrni Omega 3 Suplement ?

Nëse nuk do të hani peshk vajor dy herë në javë, mund të dëshironi të merrni parasysh shtesat në vend që të siguroni një sasi të mjaftueshme të Omega 3 për shëndetin optimal.

 

Oriflame’s Omega 3 kapsulat

INFORMOHUNI MË SHUMË

Wellness nga Oriflame mund të ndihmojë për të kontribuar në marrjen tuaj ditore të Omega 3. Dy kapsula në ditë ju japin një dozë optimale të këtyre acideve yndyrore thelbësore (150 mg EPA, 100 mg DHA) pa përbërës të panevojshëm. Plotësimi ynë Omega 3 është i cilësisë dhe pastërtisë më të lartë për shkak të një procesi të rafinimit me 5 hapa. Acidet yndyrore rrjedhin nga peshq të vegjël, të kapur nga egra që minimizojnë ndikimin në oqean dhe për këtë arsye konsiderohet të peshkohet në mënyrë të qëndrueshme. Evenshtë vërtetuar madje nga
Organizata "Mik i Detit". Një përfitim tjetër me kapsulën tonë është se ai përmban vetëm peshk, madje xhelatina është nga peshqit.

Kënaquni dhe dijeni që po bëni më të mirën për shëndetin tuaj!