Qëndroni të hidratuar për të qëndruar të shëndetshëm

A keni menduar ndonjëherë se si do të dukej vendi juaj pa ujë? Parqet aty pranë, pyjet dhe hapësirat e gjelbërta do të zhdukeshin. Pa ujë bota do të bëhej një shkretëtirë e lirë e jetës, energjisë dhe gjallërimit. Duke pasur parasysh këtë imazh, tani mendoni për trupin tuaj. A nuk është njësoj? Pa hidratimin e duhur, trupi juaj nuk do të funksionojë në mënyrën si është menduar. Hidratimi është thelbësor për një trup, mendje dhe jetë të shëndetshme. Pra, si mund të qëndroni të hidratuar siç duhet? Nëse doni të dini, thjesht lexoni më shumë .

 

Rekomandimet e Lëngjeve

Siç e dini me siguri, lëngjet janë thelbësore që trupi juaj të funksionojë në maksimum. Si një udhëzim i përgjithshëm, të rriturit duhet të konsumojnë 1-1,5 litra lëng në ditë, përveç ujit të përthithur nga trupi nga ushqimi. Ushqimi siguron 20% të konsumit tuaj të përditshëm të lëngjeve. Mbani në mend se nevojat ditore për hidratim ndryshojnë në varësi të nivelit të aktivitetit fizik të një personi dhe klimës. Gratë shtatzëna rekomandohet të pinë 0,3 litra shtesë në ditë, dhe grave që ushqehen me gji rekomandohet të rrisin konsumimin e lëngjeve të tyre në lidhje me vëllimin e qumështit të gjirit që ata prodhojnë. Për shembull, një grua që prodhon 750 ml qumësht gjiri në ditë duhet të rrisë marrjen e tyre ditore të lëngjeve me 600-700ml.

Rëndësia e lëngeve

Uji është komponenti kryesor i trupit të njeriut dhe është jetik për:
· Funksionimi i organeve
· Transportimin e lëndëve ushqyese në muskuj
· Termorregullimi
Përqindja e ujit në trup zakonisht është më e ulët tek gratë sesa tek burrat për shkak të një mase më të lartë yndyre në gratë. Nga foshnjëria në pleqëri, përmbajtja e ujit në trup zvogëlohet nga rreth 75% në rreth 50%.

A E KENI DITUR SE TRUPI PËRBËN RRETH 60% UJË

Rregullimi i lëngjeve

Rregullimi i bilancit të lëngjeve është i lidhur ngushtë me rregullimin e ekuilibrit të elektroliteve. Nëse përqendrimi i elektroliteve në lëngjet e trupit bëhet shumë i lartë, qendra e etjes në tru stimulohet dhe kjo çon në një ndjenjën e etjes dhe zvogëlimin e sekretimit të ujit nga veshkat. Kur ushtroheni ose i ekspozoheni temperaturave të larta, është e rëndësishme të merrni lëngje të mjaftueshme. Në këto kushte, do të djersiteni më shumë, gjë që mund të rezultojë në humbjen e elektroliteve dhe disa litra lëng në orëNdikimi i performancës

Është e rëndësishme të ruani ekuilibrin e lëngjeve në trup. Mungesa e lëngjeve është e vetmja gjë që do të ndikojë negativisht në performancën tuaj sa më shpejtë. Dehidratimi i butë, i përcaktuar si humbje 1-2% e peshës së trupit për shkak të humbjes së lëngut, mund të rezultojë në dhimbje koke, lodhje, humbje të oreksit dhe vertigo. Një humbje peshe prej 3%, që është rreth 2 litra për një grua që peshon 65 kg, do të ulë ndjeshëm qëndrueshmërinë, forcën dhe performancën tuaj.

 

 Për çdo litër ujë të humbur nga djersitja, temperatura e trupit tonë do të rritet përafërsisht. 0.3 ° C. Vëllimi i gjakut që zemra jonë pompon çdo minutë bie, që do të thotë që rrahjet e zemrës sonë rriten mesatarisht me 8 rrahje / minutë me një përpjekje të caktuar.

Hidratohuni shpeshë

Është më mirë të pini sasi të vogla të lëngjeve shpesh sesa të pini sasi të mëdha menjëherë. MIRELLQENJE NGA SHAKET ORIFLAME dhe supat mund t’ju ndihmojnë të mbani ekuilibrin e lëngjeve, pasi ato përmbajnë ujë, karbohidrate dhe kripë.
· Tronditje e ekuilibrit natyror
· Përzierje e proteinave
· Supë natyrore e ekuilibrit


Përmbajtja ushqyese për servim

Këto Wellness nga produktet Oriflame janë me kalori të ulët dhe plot lëndë ushqyese me cilësi të lartë, të tilla si proteina dhe fibra, të cilat ju mbajnë të ndjeheni të plotë. Përveç pirjes së shumë ujit, konsumimi i këtyre produkteve gjatë ditës është një mënyrë e dobishme për të rritur marrjen e lëngjeve.