Le të jetë Kakao me ju!

Mes nesh ka njerëz që nuk mund ta imagjinonin një ditë pa çokollatë, të ashtuquajtur "Chocoholics". Ata hanë çokollatë në të gjitha format e saj të ndryshme, si bare, ëmbëlsira, ëmbëlsira, biskota, puding. Epo, kur ngrënia e tyre çdo ditë mund të mos jetë një ide e mirë, përbërësi kryesor ka disa përfitime për shëndetin tuaj

Mes nesh ka njerëz që nuk mund ta imagjinonin një ditë pa çokollatë, të ashtuquajtur "Chocoholics". Ata hanë çokollatë në të gjitha format e saj të ndryshme, si bare, ëmbëlsira, ëmbëlsira, biskota, puding.

Epo, kur ngrënia e tyre çdo ditë mund të mos jetë një ide e mirë, përbërësi kryesor ka disa përfitime për shëndetin tuaj. Në fakt, shtimi i ca kohë pas kohe qullit të mëngjesit, puding chia, petullave ose shtrëngimeve ka një efekt pozitiv në trupin tonë.

A e dini tashmë për cilin përbërës po flasim? Po, është pluhur kakao!

Kur është e vështirë të numërosh të gjitha efektet e saj të dobishme, më poshtë kemi paraqitur katër kryesore. Pra, le të flasim pak për këtë temë të thjeshtë dhe misterioze dhe të gërmojmë pse kakaoja është vlerësuar dhe vlerësuar prej kohësh.

Së pari, KAKAO ËSHTË… MINERALE ’
Kakao është e ngarkuar me mineralet e mëposhtme (përfitimet shëndetësore gjenden në kllapa më poshtë):
• Mangan (mbështetje antioksiduese)
• Bakri (metabolizmi, detoksifikimi, shëndeti i lëkurës)
• Hekuri (transporti i oksigjenit)
• Magnez (funksioni i zemrës dhe muskujve)
• Fosfor (i domosdoshëm për prodhimin e ARN dhe ADN në qeliza)
• Zinku (sistemet imune dhe riprodhuese, shëndeti i flokëve, syve dhe lëkurës)
• Kaliumi (funksioni i zemrës dhe nervave)

E DYTA, KAKAO ËSHTË NDIHMËS PËR… ENERGJI / AKTIVITET
Kakao është burimi i teobrominës - përbërësi aktiv që i jep çokollatës cilësinë e saj stimuluese (si kafeina).

e treta. kakao është stimulues i lumturisë

 Kakao përmban aminoacidin thelbësor triptofan që trupat tanë përdorin për të bërë neurotransmetues të rëndësishëm si serotonina (molekula që sinjalizon lumturinë). Kjo mund të jetë arsyeja pse njerëzit kthehen në çokollatë kur ndihen të dëshpëruar!

DHE SË FUNDI, KAKAO ËSHTË NJË ANTIOKSIDANT I FUQISHËM

Ndoshta cilësia më interesante në lidhje me kakaon janë antioksidantët e saj të fuqishëm. Përmban më shumë flavanoide sesa vera e kuqe, çaji jeshil dhe boronicat. Kjo është ajo që i jep kakaos rezultatin e lartë të ORAC. (ORAC është njësia me të cilën maten antioksidantë të tretshëm në ujë; qëndron për Kapacitetin e Thithjes Radikale të Oksigjenit).

Këto katër dhe shumë arsye më shumë për të dashur pluhurin e kakaos! Por mos harroni - zgjidhni me mençuri!

Kufizoni produktet e çokollatës me shumë yndyrë dhe sheqer me ëmbëlsues artificialë, ngjyrues, si dhe preservativë, dhe llogarisni ushqime të larta në proteina, fibra dhe shije si shtrëngimet tona. Kur të dhembni uria, bëjeni të përshtatshme për të përgatitur një aromë çokollatë Natural Balance Shake, e cila është një rostiçeri e shijshme dhe e gjithanshme me ushqyesit e duhur që i duhen trupit tuaj për të përmbushur dëshirat tuaja për çokollatë në një mënyrë të shëndetshme.

Kur dëshironi të arrini qëllimet tuaja të peshës dhe të ndjeheni më të mirën tuaj, zgjidhni zgjidhjen e ekuilibruar nga ushqimi - që funksionon!

Burcak Gömuc

Fjalët nga: