Ballafaqimi me distancimin social

Ka situata kur duhet të kufizojmë kontaktin fizik me njerëzit e tjerë. Ndër këto situata jo vetëm që mund të rendisim rastet e rrezikshme të jetës, si pandemia aktuale e Covid-19 (Coronavirus), por edhe periudha më pak të rënda me pasoja, si infeksionet sezonale, kushtet e punës (për shembull puna jashtë vendit, në industrinë e udhëtimeve), si. si dhe kur jemi të stërmbushur me detyra dhe po luftojmë me kohën.

Ka situata kur duhet të kufizojmë kontaktin fizik me njerëzit e tjerë. Ndër këto situata jo vetëm që mund të rendisim rastet e rrezikshme të jetës, si pandemia aktuale e Covid-19 (Coronavirus), por edhe periudha më pak të rënda me pasoja, si infeksionet sezonale, kushtet e punës (për shembull puna jashtë vendit, në industrinë e udhëtimeve), si. si dhe kur jemi të stërmbushur me detyra dhe po luftojmë me kohën.

Këto situata mund të jenë afatshkurtra si disa ditë, por ndonjëherë ato zgjaten në muajt apo edhe vitet e ardhshme. Mund të jetë stresuese të përjetosh distancim social, i cili mund të ketë një ndikim negativ në mirëqenien tonë mendore dhe fizike. Prandaj, kufizimi i stresit dhe gjetja e strategjive të ndryshme mbështetëse janë shumë të rëndësishme për të ruajtur mirëqenien tonë të përditshme.

Më poshtë mund të gjeni disa këshilla të dobishme. Sjellja e tyre në fuqi patjetër do t'ju mbështesë dhe do ta bëjë jetën tuaj shumë më të shëndetshme!

mbani stil jetese të shëndetshme

Në përgjithësi, në momente stresi është e rëndësishme të kujdeseni më shumë për veten - mendjen dhe trupin tuaj:
• Hani ushqime të shëndetshme dhe ushqyese
• Pini shumë ujë
• Jini fizikisht aktiv
• Angazhohuni në aktivitete relaksuese
• Flini mjaftueshëm gjumë
• Qëndroni në kontakt me miqtë dhe familjen

Megjithatë, shmangni marrjen e masave ekstreme gjatë periudhave stresuese, të tilla si pirja e sasive të tepërta të alkoolit, pirja e duhanit ose marrja e drogës, pasi ato në fund mund të përkeqësojnë mirëqenien tuaj mendore dhe fizike.

KUFIZONI STRESIN DHE MBËSHTETNI SISTEMIN TUAJ IMUNitar

 Stresi i tepërt mund të ketë ndikim në sistemin tuaj imunitar. Sistemi imunitar kërkon ekuilibër dhe harmoni për të funksionuar mirë. Strategjitë e përgjithshme të mirëqenies të përshkruara më sipër gjithashtu mbështesin sistemin tuaj imunitar.

Është e domosdoshme të hani një dietë të pasur me fruta, manaferra dhe perime që janë të pasura me vitamina, minerale, fitonutrientë, fibra dietike dhe komponime të tjera bioaktive që ndihmojnë në luftimin e stresit oksidativ, mbajnë zorrët të shëndetshme dhe mbështesin mbrojtjen tuaj imune.

Nuk ka asnjë zëvendësim për një dietë të shëndetshme, por suplementet ushqimore mund të ndihmojnë për të mbajtur një marrje adekuate të disa lëndëve ushqyese gjatë periudhave të stresit ose kur ndiheni pak të lodhur.
Produktet Wellness by Oriflame janë atje për t'ju mbështetur për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme dhe për të ruajtur mirëqenien tuaj të përditshme. Produktet që mund të ndihmojnë në mbështetjen e sistemit tuaj imunitar janë: Multivitamina & Minerale (burrë/grua), Astaxanthin & Ekstrakt Boronica.

PËRDORNI STRATEGJI TË NDRYSHME MBËSHTETJE

 Gjatë distancimit social, ka disa gjëra që mund të bëni për të mbështetur mirëqenien tuaj mendore dhe fizike:

• Përpiquni të ruani orarin tuaj ditor sa më shumë që të jetë e mundur, si p.sh. oraret e vakteve dhe rutinat e gjumit.

• Mundohuni të dilni jashtë gjatë ditës për të paktën 30 minuta. Drita e ditës ndihmon në kontrollin e ritmit tuaj cirkadian, kështu që ju qëndroni zgjuar gjatë ditës dhe lodheni gjatë natës.

• Qëndroni të lidhur shoqërisht me miqtë, familjen dhe bashkëpunëtorët duke përdorur mjete virtuale dhe interaktive. Ne jetojmë në një epokë dixhitale e cila është e dobishme në kohë me kontakte të kufizuara fizike shoqërore.

• Shfrytëzojeni mundësinë për të përmirësuar aftësitë tuaja të gatimit nëse mbeteni në shtëpi. Provoni receta të shëndetshme me proteina të cilësisë së lartë, fibra dietike dhe yndyrna të shëndetshme. Produktet tona Wellness by Oriflame mund të përdoren për të bërë ushqime të shijshme!

• Programoni një pushim virtual “fika” të përsëritur me miqtë, familjen ose bashkëpunëtorët tuaj. Të bashkoheni për të biseduar dhe ndarë histori pozitive për të larguar mendjen nga stresorët.

• Programoni pushimet gjatë ditës për të mos përfunduar ulur për periudha të gjata kohore. Është shumë e lehtë të bëhesh i ulur. Në vendin e punës shpesh nuk i vini re të gjitha mini pushimet që ndodhin; pushimet që janë të rëndësishme për trupin tuaj për të qëndruar i shëndetshëm. Ju mund të kryeni lloje të ndryshme shtrirjesh.

• Nëse jeni mësuar të shkoni në palestër, mësoni ushtrime fizike që mund t'i kryeni në shtëpi, të cilat do të japin energji dhe do të zvogëlojnë mërzinë. Gjithashtu përpiquni të jeni aktivë jashtë, bëni një shëtitje, vraponi ose përdorni palestrat jashtë nëse ka.

• Mund të jetë e lehtë të përfundoni duke punuar nga divani. Nuk ka rëndësi nëse ndodh në mënyrë sporadike, por nuk është ideale për periudha të gjata kohore. Pasja e një hapësire pune ergonomike që i përshtatet nevojave tuaja i jep më pak ngarkesë trupit tuaj, por gjithashtu mund të ndihmojë në rrjedhën tuaj të punës.
Zgjidhni një tavolinë që përputhet mirë me karrigen tuaj, në mënyrë që krahët dhe pjesa e sipërme e trupit tuaj të kenë mbështetje të mjaftueshme. Ndonjëherë, përpiquni të ngriheni në këmbë dhe të punoni, duke përdorur një bufe aty pranë nëse është e mundur.

Fjalët nga: