Aroma e tërheqjes

Cfarë është aroma? Si i njohim aromat e ndryshme? A mund të na ndikojnë në jetën tonë të përditshme? Lexoni për të zbuluar!

A e dini se sensi i erë është 10 000 herë më i ndjeshëm se çdo sens tjetër njerëzor? Kjo për faktin se receptorët ndijor në pjesën e sipërme të hundës dërgojnë mesazhe direkt në tru, e cila është aty ku këto mesazhe interpretohen si erë. Ne i njohim aromat menjëherë, gjë që është e jashtëzakonshme, duke marrë parasysh faktin se mund të ketë mijëra erë, të ndjera nga kombinimet e ndryshme të receptorëve. Asshtë sikur molekulat e aromës po luajnë një simfoni, dhe hunda jonë është e gjithë orkestra.

Erërat njihen nga pjesa më e vjetër dhe më primare e trurit - sistemi limbik. Shtë gjithashtu fusha që ndikon në të mësuarit, kujtesën - dhe emocionet. Prandaj nuk është çudi që aromat e caktuara mund të kenë aq shumë fuqi mbi disponimin tonë. Për shembull, livando ndihmon në relaksim dhe ul tensionin. Por ka edhe nga ato aromat që e bëjnë trurin tonë të ulet dhe të marrë vëmendje..

Magnetista Eau de Parfum është krijuar me këtë tërheqje nën mend. Fillon me shënime të freskëta dhe të lezetshme, si Lulëzimi i Dewy Neroli, Blackcurrant dhe Pink Pink, mbyllet me Muskat e ngrohta dhe sensuale, Sandalwood dhe Vanilla, por është zemra që mban fuqinë sekrete. Marrëveshja e mrekullueshme Passion Flower Accord është një shënim aromë magjepsëse që pasqyron lidhjen elektrike midis dy njerëzve - në fakt, Magnetista shpalos duke imituar fazat e lidhjes dhe tërheqjen në rritje.

Për të siguruar efektin magnetik të aromës, ajo është testuar nga neuroshkencëtarët. Hulumtimi përfshiu vlerësimin e përgjigjeve emocionale, matjen e aktivitetit të valës së trurit dhe gjurmimin e syve. Provat treguan se Magnetista Eau de Parfum bën një ndikim pozitiv pas vetëm një ekspozimi, duke rritur fuqinë e tërheqjes së burrit ndaj përdoruesit.

Pse i lini asgjë rastësisë, kur mund të keni shkencën në anën tuaj?
Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame