5 mënyra për ta bërë shtëpinë tuaj të qëndrueshme dhe kurseni para!

Ka kaq shumë gjëra të ndryshme që mund të bëni për të jetuar jetën tuaj në një mënyrë më të qëndrueshme për mjedisin, sa që nuk ka asnjë arsye për të mos! Pavarësisht nga buxheti ose mënyra e jetesës, ka diçka që mund të bëni për të kontribuar në lëvizjen e qëndrueshme - dhe madje mund të ju kursejë para! Ne kemi zgjedhur pesë këshillat tona të preferuara për t'ju ndihmuar të filloni.

1. Jashtë me të rinjtë, in me të Rinjët!
Kjo është një këshillë e shkëlqyeshme për të arritur një qasje jetese më të qëndrueshme, si dhe uljen e kostove! Nëse divanja juaj po kërkon veshje pak më të keqe, bëni një projekt prej tij dhe jepini një lehtësim - ka të ngjarë që një pamje e freskët të kushtojë vetëm një pjesë të çmimit të një divan krejt të ri! Merrni një qasje krijuese për të dekoruar shtëpinë tuaj dhe përpiquni të rivarrosni atë që keni tashmë.

2. Një mënyrë më e ndritshme për të kursyer!
Kur mendojmë për dritën në lidhje me qëndrueshmërinë, normalisht mendojmë se si mund ta shfrytëzojmë atë për energji, por ka më shumë dritë sesa panele diellore. Mendoni se si përdorni dritën në shtëpinë tuaj.

Një këshillë e shkëlqyeshme është të siguroheni që frigoriferi juaj nuk po qëndron në rrezet e diellit direkte - nëse po, është duke punuar më shumë për të qëndruar i freskët, dhe ju po paguani koston. Kushton gjithashtu të rri pezull te dera e frigoriferit ndërsa krijoni mendjen tuaj se çfarë të keni - përpiquni të vendosni para se të hapni derën! Gjithashtu, a e dini se 10% e energjisë mund të kursehet në kostot e ngrohjes në dimër thjesht duke hapur blinds për të lënë në rrezet e diellit? Jep një shëtitje!

3. Jini më të vetëdijshëm për ujin

Ruajtja e ujit është një nga mënyrat më të rëndësishme për të ndihmuar planetin dhe për të jetuar më të qëndrueshëm. Ekzistojnë ndryshime të vogla të përditshme që mund të bëni për të lehtësuar veten, si fikja e çezmave kur lani dhëmbët (kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për tu siguruar që kaloni mjaft kohë për të larë furçat), ose vetëm mbjelljen në bimët e kopshtit që kërkojnë lotim minimal.

Përndryshe, ju mund të zhyteni dhe të investoni në diçka më teknike si një sistem i vjeljes së ujit të shiut, i cili ju lejon të kapni dhe përdorni ujërat e shiut. Në Indi, fabrika jonë Wellness e bën këtë gjë. E gjithë fabrika! Atëherë pse jo?

4. Adoptoni një qasje të qëndrueshme të bukurisë
Një hap drejt bërjes së shtëpisë tuaj më të qëndrueshme është të vlerësoni produktet e bukurisë që keni aktualisht në dollapin tuaj. Konsideroni të përdorni një qasje më të qëndrueshme për bukurinë dhe filloni të zgjidhni produkte të bukurisë dhe kujdesit të lëkurës që nuk janë të dëmshëm për mjedisin dhe janë krijuar duke përdorur metoda të qëndrueshme. Kontrolloni Scrubin e Sheqerit për zbutjen e Qumështit dhe Honey - një pastrim zbutës që përmban vetëm eksfoliante natyralë për të mbajtur plastikën e panevojshme nga rrugët tona ujore!

5. Bëni disa hulumtime!
Askush nuk e shijon veçanërisht vlerësimin dhe ndryshimin e furnizuesve të energjisë - ne do të preferojmë të merremi me këtë sa më pak të jetë e mundur. Por kjo është një mënyrë e thjeshtë për të ulur potencialisht kostot dhe për ta bërë shtëpinë tuaj më të qëndrueshme. Herën tjetër kur vritni kohën në telefonin tuaj, pse të mos bëni disa gërmime në ofruesit e energjisë së rinovueshme dhe të merrni disa citate? Bëni kaloni te një furnizues i energjisë së gjelbër dhe mund të jeni krenar të jetoni në një shtëpi që përdor 100% energji të rinovueshme! Mund të duket si një objektiv i paarritshëm, por ne e bëjmë këtë në të gjitha ndërtesat tona të operuara në të gjithë botën! High-pesë!

Fjalët nga: