5 Ushtrime mbajtje e peshës për eshtra të forta dhe të shëndetshme

Jo të gjitha zgjedhjet e jetës janë nën kontrollin tuaj. Fatmirësisht disa janë. Është e rëndësishme që të bëheni sa më të fortë gjatë viteve të 20-ta, pasi kjo është kur ndërtoni masën e eshtrave maksimale. Pas 30, kockat tuaja ngadalë hymbin dendësinë e tyre. Duke u kujdesur për eshtrat tuaja, pavarësisht nga mosha juaj, ju jeni duke u kujdesur në mënyrë proaktive për të ardhmen tuaj

Ushtrimet me peshë janë një nga mënyrat më të mira për të mbajtur kockat tuaja të forta. Provoni këto 5 ushtrime të lehta, pa shkuar në palestër . I brishtë apo fantastik? E ardhmja juaj është në duart tuaja!

1. Litar i kërcimit
Litari për kërcim është një mënyrë e shkëlqyeshme për të vendosur një ngarkesë në kockat tuaja dhe për të rrahurat e zemrës. Litari mund të përshtatet lehtësisht në nivelin tuaj të fitnesit. Kërcimi i ngadaltë i litarit është i shkëlqyeshëm dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u ngrohur.

Gati për më shumë? Provoni të kërceni shpejt ose "dyfishtë" - ku litari kalon nën këmbët tuaja dy herë para se të stoponi në vend. 

2. Kërcimi
Krahasuar me vrapim ose kardio, kërcimi është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të ndërtuar dendësinë minerale të eshtrave. Filloni me disa hopa të vogla lepuri. Kur të jeni gati, shkoni drejt e në hedhje më të mëdha. Lëvizja e krahëve ndërsa po hidhni jep trupin tuaj moment shtesë për një kërcim më të lartë.

Edhe duke kërcyer vetëm 20 herë në ditë, ka treguar të jetë e dobishme. Bëni 10 seri dy herë në ditë, duke pushuar kur është e nevojshme.

3.Hapi Lartë
Ngritjet e hapave janë ndikime të ulëta dhe përmirësojnë ekuilibrin tuaj. Krahasuar me ecjen, ata punojnë me muskujt dhe nyjet tuaja në një mënyrë tjetër, më të dobishme. Qëndroni përpara një hapi të ulët me këmbët tuaja, larg gjerësisë së shpatullave. Vendosni një këmbë në mënyrë të vendosur në hap. Peshoni nëpër thembren tuaj, duke sjellë këmbën tuaj tjetër në hap. Ngadalë ktheni një këmbë në tokë, pastaj tjetrën. Përsëriteni 10 herë për secilën këmbë.

Dëshironi ta merrni tjetër nivel? Përdorni një hap më të lartë.

 
 
4. Qëndrimi i këmbës së vetme
 Duke përdorur peshën e trupit tuaj këmbë me këmbë, ajo forcon trupin tuaj dhe grupet e shumta të muskujve. Qëndroni me këmbë larg gjerësisë së shpatullave. Bini në gjunjë pak dhe ngadalë heqë atë këmbë disa centimetra nga dyshemeja. Mbajeni për 10 sekonda para se të ktheheni këmbën tuaj në dysheme. Përsëriteni 10 herë për secilën këmbë.

Gati për një sfidë? Ngrini këmbën më lartë, kështu që kofshë juaj është paralel me dyshemenë.

5. Squats
Squats punojnë në tërë trupin tuaj. Përforcon thelbin, trupin e sipërm dhe madje rrit fleksibilitetin e përbashkët. Gjunjët dhe shpina janë të gjitha të aktivizuar po ashtu! Qëndroni me këmbët pak më gjerë se largësia e shpatullës. Përkuluni dhe uleni veten në një pozicion të rehatshëm. Gjunjët nuk duhet të shtrihen më këmbë.

Peshoni në këmbë tuaj për t'u kthyer në pozicionin e fillimit. Përsëriteni 10 herë. Shumë e lehtë? Ngadalësoni ritmin tuaj ose shtoni vargun e lëvizjes suaj.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame