Hidratim për çdo lloj lëkure

Pavarësisht se çfarë lloji të lëkurës keni, do të thahet me raste. Por kjo nuk do të thotë se të gjitha llojet e lëkurës kanë nevojë për të njëjtën zgjidhje për t'u rikthyer në formën e majës. Prandaj, ne kërkuam nga Ekspertja jonë për Kujdesin e Lëkurës Melina Galeadi të ndajë këshillat e saj më të mira. Këtu ata janë!

LËKURË SENSITIVE
Sensitive skin is easily affected, and can react to environmental changes or specific ingredients. This may result in skin flushing and redness. Those with sensitive skin usually experience an uneven texture with dry patches or an overall tightness.


Nivelet e hidratimit në lëkurën e ndjeshme

Shtresa e sipërme e lëkurës vepron si një pengesë natyrale, duke mbrojtur nga ndikimet e jashtme dhe duke ndihmuar në ruajtjen e niveleve të mjaftueshëm të lagështirës. Në njerëzit me lëkurë të ndjeshme, kjo pengesë ka tendencë të jetë më e hollë dhe e pabalancuar, gjë që është një arsye për më pak mbrojtje nga humbja e lagështisë. Më pak mbrojtje gjithashtu e lë lëkurën më të ndjeshme ndaj elementeve të jashtëm. Pengesa e lëkurës gjithashtu mund të bëhet më pak efektive me moshën, gjë që mund të kontribuojë më tej në thatësinë e lëkurës.

Çfarë produktesh për të përdorur
Ju dëshironi të përdorni produkte që zbutin, hidratojnë dhe ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës si: Optimals Hydra Care Comforting Day Cream Dry/Sensitive Skin and Optimals Hydra Care Soothing Night Cream Dry/Sensitive Skin (ndihmon për të forcuar pengesën e lëkurës gjatë natës!)

LËKURË E YNDYRSHME
Lëkura me vaj është shkaktuar nga një mbiprodhim i sebumit dhe vajit të tepërt, të cilat zakonisht krijojnë një sipërfaqe me shkëlqim. Për më tepër, ata me lëkurë të yndyrshme shpesh përjetojnë pore të zgjeruar, kokë të zinj dhe çarje rreth zonës së ballit, hundës dhe mjekrës (T-zone)


Nivelet e hidratimit në lëkurën me vaj

Yndyra është një shenjë e lëkurës së pabalancuar, dhe një rezultat i prodhimeve të tepërta të sebumit dhe vajit. Një gabim i zakonshëm është të lani tejkalimin për të hequr qafe vajin. Sidoqoftë, kjo mund të ketë efektin e menjëhershëm të tharjes së lëkurës dhe të shkaktojë prodhimin e mëtutjeshëm të tepërt të vajit. Për të dalë nga ky rreth i lig, shtimi i produkteve me veti balancuese dhe hidratuese është mënyra e duhur për të shkuar.

Çfarë produktesh për të përdoru
Ju dëshironi të përdorni produkte mattifikues me textures të lehta që parandalojnë vajin, ndërsa në të njëjtën kohë siguron një hidratim të ekuilibruar. Kjo do të thotë - të synoni problemet e dukshme duke rifituar ekuilibrin më të mirë. Unë rekomandoj: Optimals Hydra Matte Balancing Day Fluid Oily Skin.

 LËKURË TË THATË

Lëkura e thatë zakonisht është e barabartë me një fytyrë të shurdhër të prirur për skuqje me pore të vogla dhe linja të dukshme. Ata me lëkurë të thatë mund të përjetojnë gjithashtu një shtrëngim ose tension të përgjithshëm në zona të veçanta.

Nivelet e hidratimit në lëkurën e thatë
Tharja e lëkurës varet shumë nga aftësia e shtresës së jashtme të lëkurës, Epidermis, për të ruajtur nivele të qëndrueshme lagështie. Kjo shpesh ndikohet nga mosha ose klima. Prodhimi i sebumit zvogëlohet ndërsa plakemi, gjë që mund të çojë në rritjen e humbjes së ujit nga lëkura. Po ashtu, klimat më të ftohta dhe ulja e temperaturës gjatë dimrit e bën ajrin të thahet, dhe si rezultat lëkura bëhet më e thatë.

Çfarë produktesh për të përdorur
Ju dëshironi të përdorni produkte qetësuese, ushqyese, të cilat mund t’i lënë lëkurës të ndjehen të hidratuar thellë, si: OPTIMALS HYDRA CARE COMFORTING DAY CREAM DRY / L SNDENSS SENSITIVE dhe OPTIMALS HYDRA CARE SOOTHING NIGHT CREAM DRY / LINNDENSS SENSITIVE.

LEKURA E KOMBINIMIT

Lëkura e kombinuar mund të jetë e ndërlikuar për tu identifikuar dhe trajtuar, pasi përmban dy ose më shumë lloje të lëkurës menjëherë. Normalisht, ata me lëkurë të kombinuar përjetojnë vaj të tepërt në zonën e mjekrës, ballit dhe hundës - rreth zonës T. Cheeks dhe zona të tjera janë zakonisht të thata në normale.

Nivelet e hidratimit në lëkurën e kombinuar
Lëkura e kombinuar mund të pësojë thatësi të pazakontë në periudha të caktuara të vitit për shkak të ndryshimeve të motit. Prodhimi i sebumit shpesh rritet në klimat e ngrohta dhe ulet në temperaturat më të ftohta. Ndryshimet hormonale mund të kenë ndikim të madh gjithashtu. Shtë e rëndësishme të mbash ekuilibrin, dhe të mos përpiqesh të luftosh një zonë T me vaj duke lënë pas dore të plotësosh rutinën e përditshme të hidratimit të lëkurës.

Çfarë produktesh për të përdorur
Për shkak të përzierjes së llojeve të ndryshme të lëkurës, ju nuk dëshironi të përdorni produkte që plotësojnë vetëm nevojat e një zone të fytyrës. Ju dëshironi të përdorni produkte që përmirësojnë dhe mirëmbajnë hidratimin dhe shkëlqimin e lëkurës, ndërsa në të njëjtën kohë balancon shkëlqimin e tepërt. Unë rekomandoj: OPTIMALS HYDRA RADIANCE HYDRATING CREAM DAY CREAM NORMAL / Lëkurës së Kombinimit dhe OPTIMALS HYDRA RADIANCE KUJTESI NIGHT NURTING NIGHT CREAM NORMAL / KOMBINIMI.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame and Getty