Pse është i rëndësishëm kujdesi i kokës?

Ka ikur koha kur të flitej për shqetësimet e kokës ishte vetëm për vizita në farmaci. Sot, njerëzit kanë filluar të kuptojnë rëndësinë e shëndetit të kokës – dhe produktet e kujdesit po bëhen shpejt trendi më i fundit i kujdesit të flokëve. Nëse dëshironi flokë të bukur të shëndetshëm, zbuloni pse trajtimi i lëkurës së kokës duhet të jetë në rutinën tuaj të bukurisë.

Kujdesi për lëkurën e kokës = Flokë më të shëndetshëm

A e dini se sekreti për flokë më të shëndetshëm fillon me skalpin tuaj? Edhe pse mund të përqendroheni te flokët që rriten prej tij, skalpi juaj është në thelb lëkura, e përbërë nga proteina dhe lipide të ngjashme. Ashtu si lëkura e fytyrës, ajo mund të bëhet e ngjeshur, e thatë ose e yndyrshme – pasi gjëndrat e flokëve bllokohen me akumulimin nga prodhimi i sebumit dhe produktet e stilimit. Kjo është shpesh rrënja e shqetësimeve të shumta të flokëve, nga zbokthi tek fijet e dëmtuara, ndjeshmëria e kokës dhe thyerja e flokëve.

Përdorimi i produkteve për kujdesin e flokëve që promovojnë kujdesin e kokës (DUOLOGI - GAMA E RE ËSHTË KËTUI!), ju ndihmon të përgatisni bazën ideale për flokë të bukur.

Kujdesi për lëkurën e kokës është kujdesi i ri i lëkurës
Ne i trajtojmë fytyrat tona me një festë me serume, kremra dhe eksfoliues. E megjithatë ne shpesh neglizhojmë lëkurën e kokës. Duke marrë shkas nga bota e kujdesit të lëkurës, formulimet më të fundit të kujdesit për flokët janë në një mision për ta ndryshuar këtë.

Për t'i mbajtur fijet tuaja në gjendje të mirë, përbërësit e rezervuar më parë për kujdesin e lëkurës (mendoni niacinamidin, acidin hialuronik dhe acidin salicilik) jo vetëm që trajtojnë flokët tuaj, por gjithashtu kujdesen për kokën tuaj. Rezultatet janë të pabesueshme: Nga eksfolimi i acidit salicilik hero që synon zbokthin në Skrab kunder ndarjes se flokeve ; për transformimin e proteinës së keratinës që forcon flokët e dëmtuar në ushqyes Maske intensive per riparimin e flokeve  dhe Zbutes i pasur per floket.

Si ta mbani skalpin tuaj të shëndetshëm
Së pari, është e rëndësishme të futeni në një rutinë të kujdesit për flokët - për t'i dhënë skalpit tuaj pastrimin, ribalancimin dhe ushqimin që i nevojitet.

Pastrimi
Pastroni rregullisht skalpin tuaj (minimumi dy herë në javë), në mënyrën e duhur. Kjo do të thotë të zgjidhni një shampo që është e përshtatshme për ju, duke fokusuar gjendjen tuaj aktuale të flokëve. Nëse flokët tuaj janë Te demtuara, Te ndjeshem ose keni Zbokth, ekziston një shampo specifike DUOLOGI për të synuar shqetësime të ndryshme të flokëve.

Hidratimi
Ashtu si lëkura juaj ka nevojë për lagështi dhe ushqim, po ashtu edhe flokët tuaj. Kushtet DUOLOGI ndihmojnë në hidratimin dhe ushqimin e flokëve të ngjashëm me strukturën e tyre: Flokët mesatarë deri në të trashë e pëlqejnë strukturën e mrekullueshme të  Zbutesi i pasur per floke, ndërsa flokët e hollë ose të hollë janë më të përshtatshëm për hidratim provoni zbutësin E lehte si opsion për të mbajtur volumin në flokë.

Trajtimi
A kanë nevojë për pak TLC shtesë flokët dhe skalpi juaj? Në varësi të shqetësimeve tuaja të flokëve, ka produkte kyçe për të ngritur rutinën tuaj - mendoni për këto si serumet e fytyrës ose maskat javore eksfoliuese. Zgjidhni midis Tonikeve  ku i aplikoni direkt në lëkurën e kokës për të nxitur rritjen e shëndetshme të flokëve dhe për të zvogëluar thyerjen e flokëve, provoni edhe Skrab eksfoliues për të forcuar skalpin tuaj, ose Kremin që ndihmon për të zbutur flokët e dredhur dhe për të rritur shkëlqimin, ndërsa gjithashtu redukton dukshëm majat e çara.

Fjalët nga: