Ujë tualeti apo Ujë në Kolonjë? – Mësoni diferencën

A keni qenë ndonjëherë të hutuar, duke parë tërë etiketat e ndryshme nëpër shishe të aromave në këndin e bukurisë? Mos u brengosni, të gjithë kemi qenë në të njejtën situate. Pra, del që familja e aromave është e ndarë në shumë nënkategori, që specifikon jetëgjatësinë, fortësinë dhe koncentrimin. Nëse jeni të rinjë në botën e blerjes së aromave, atëherë keni ardhur në vendin e duhur. Këtu keni gjithë çfarë ju duhet të dini për Parfumin, Ujin e Parfumuar, Ujë Tualeti dhe Ujë Kolonje.

So, it turns out that the fragrance family is divided into so many subcategories, that specifies their longevity, strength, and concentration. If you are new to the world of buying fragrances, then you have come to the right place. Here is everything that you need to know about Parfums, Eau De Parfums, Eau De Toilette, and Eau De Cologne.

1. Parfum
Parfumi është lloji më i shtrenjtë I aromave në botë. Ka vajërat me koncentrimin më të lartë që zgjasin deri në njëzet e katër orë pas aplikimit. Ka rreth 20 deri 30% Parfum të pastër p.sh. vajëra të përzier në aromë. Edhe pse kjo aromë është mjaftë e shtrenjtë, kualiteti dhe forca e kësaj arome është shkallës së lartë absolute. 

2. Eau De Parfum
Për dallim nga Parfumi, Uji i Parfumuar përmbanë 10 deri 20% vaj të pastër aromatik; pjesa tjetër është e përzier me ujë dhe alkool. Uji i Parfumuar zgjatë tetë deri në dhjetë orë në ditë. Është absolutisht i përsosur për një ditë në punë apo edhe në universitet.

3. Eau De Toilette
Ujë Tualeti ka një koncentrim të 5 deri 15% vajit të parfumuar të përzier me alkool në të. Është e përsosur për një aromë të shpejtë dhe zgjatë vetëm për 3 deri në 5 orë. Kështu që, nëse po shkoni në ndonjë intervistë të rëndësishme apo në një funksion që zgjatë maksimum 3 orë atëherë kjo lloj arome është e përsosur për juve. 

4. Eau De Cologne
E fundit por jo më e parëndësishmja është Uji në Kolonjë, që ka koncentrimin më të vogël të vajit të përzier me alkool. Zgjatë rreth dy orë dhe kur aplikohet së pari ka një shpërthim të fortë të energjisë. Ka 2 deri në 4% të vajit të parfumuar në të dhe prap bën magjinë e vet për një freskim të shpejtë dhe aromë të këndshme. 

 

 

Me diferencat e dukshme të sqaruara në mes të llojeve të ndryshme të aromave, ne shpresojmë që të jeni në gjendje të bëni zgjedhjen e duhur në përputhshmëri me preferencat tuaja. 

 

 

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame Central Europe