Hidratuesit më të mirë për çdo lloj lëkure

Pavarësisht se çfarë lloji të lëkurës keni, ajo do të thahet herë pas here. Por kjo nuk do të thotë që të gjitha llojet e lëkurës kanë nevojë për të njëjtën zgjidhje për t'u rikthyer në formën më të mirë. Ne i kërkuam ekspertes së kujdesit të lëkurës të Oriflame, Melina Galeadi, të na ndajë të gjitha këshillat e saj më të mira.

Lëkurë sensitive
Lëkura e ndjeshme preket lehtësisht dhe mund të reagojë fuqishëm ndaj ndryshimeve mjedisore ose përbërësve të veçantë të kujdesit të lëkurës. Kjo mund të rezultojë në skuqje dhe skuqje të lëkurës. Ata me lëkurë të ndjeshme zakonisht përjetojnë një strukturë të pabarabartë me njolla të thata ose një shtrëngim të përgjithshëm.

“Shtesa e sipërme e lëkurës vepron si një pengesë natyrore, duke mbrojtur nga ndikimet e jashtme dhe duke ndihmuar në ruajtjen e niveleve të mjaftueshme të lagështisë. Për njerëzit me lëkurë të ndjeshme, kjo pengesë priret të jetë më e hollë dhe më e pabalancuar, gjë që është një arsye për më pak mbrojtje kundër humbjes së lagështirës. Barriera e lëkurës gjithashtu mund të bëhet më pak efektive me kalimin e moshës, gjë që mund të kontribuojë më tej në tharjen e lëkurës”, thotë Melina Galeadi.

Çfarë produktesh duhet të përdorni për të hidratuar lëkurën e ndjeshme?
“Dëshironi të përdorni produkte që qetësojnë, hidratojnë dhe ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës, ashtu si NovAge Skinrelief Pro Resilient Krem dite SPF 30. Ky krem dite është formuluar për të reduktuar ndjeshmërinë e lëkurës dhe për të hidratuar intensivisht lëkurën. Për të marrë rezultatin më të mirë, mos harroni të shtoni gjithashtu NovAge Skinrelief Pro Resilient Krem Nate për rutinën tuaj. Është projektuar posaçërisht për të mbrojtur lëkurën e ndjeshme dhe për të forcuar barrierën e lëkurës – ndërsa jeni në gjumë të shëndoshë.” 

 

Lëkurë e yndyrshme
Lëkura e yndyrshme shkaktohet nga një mbiprodhim i sebumit dhe yndyrës së tepërt, të cilat zakonisht krijojnë një sipërfaqe me shkëlqim. Për më tepër, ata me lëkurë të yndyrshme shpesh përjetojnë pore të zgjeruara, pika të zeza dhe puçrra rreth ballit, hundës dhe zonës së mjekrës.

“Një gabim i zakonshëm që bëhet shpesh me lëkurën e yndyrshme është larja e tepërt për të hequr qafe vajin. Kjo mund të ketë efektin e menjëhershëm të tharjes së lëkurës dhe të nxitjes së prodhimit të mëtejshëm të tepërt të yndyrës. Për të dalë nga ky rreth vicioz, shtimi i produkteve me veti balancuese dhe hidratuese është mënyra e duhu

Çfarë produktesh duhet të përdorni për të hidratuar lëkurën e yndyrshme?
“Dëshironi të përdorni produkte matifikimi me tekstura të lehta që parandalojnë yndyrën, ndërsa në të njëjtën kohë ofrojnë hidratim të ekuilibruar. Kjo do të synojë problemet e dukshme duke rifituar një ekuilibër më të mirë. Unë rekomandoj Optimals Hydra Radiance Krem Dite. Është një krem mattifikues që funksionon për të njëtrajtuar shkëlqimin dhe hidraton lëkurën tuaj gjatë gjithë ditës.” 

 

Lëkurër e thatë
Lëkura e thatë zakonisht është e barabartë me një çehre të shurdhër të prirur për skuqje me pore të vogla dhe linja të dukshme. Ata me lëkurë të thatë mund të përjetojnë gjithashtu një shtrëngim të përgjithshëm ose tension në zona të veçanta.

“Tarësia e lëkurës varet shumë nga aftësia e shtresës së jashtme të lëkurës, e quajtur Epidermë, për të mbajtur nivele të qëndrueshme lagështie. Kjo shpesh ndikohet nga mosha ose klima. Prodhimi i sebumit zvogëlohet ndërsa plakemi, gjë që mund të çojë në rritjen e humbjes së ujit nga lëkura. Gjithashtu, klimat më të ftohta dhe rënia e temperaturës gjatë dimrit e bëjnë ajrin të thahet dhe si rezultat edhe lëkura bëhet më e thatë.”

Çfarë produktesh duhet të përdorni për të hidratuar lëkurën e thatë?
“Dëshironi të përdorni produkte ngushëlluese dhe ushqyese që e lënë lëkurën të hidratohet thellësisht. Optimals Hydra Radiance Krem i Pasur DitE punon për të hidratuar dhe qetësuar intensivisht lëkurën, duke e mbrojtur nga ndotja.”

Lëkurë e kombinuar
Lëkura e kombinuar mund të jetë e ndërlikuar për t'u identifikuar dhe trajtuar pasi përmban dy ose më shumë lloje lëkure në të njëjtën kohë. Normalisht, ata me lëkurë të kombinuar përjetojnë yndyrë të tepërt në zonën e mjekrës, ballit dhe hundës. Faqet dhe zonat e tjera janë zakonisht të thata në normale.

“Lëkura e kombinuar mund të pësojë thatësi të pazakontë në periudha të caktuara të vitit për shkak të ndryshimeve të motit. Prodhimi i sebumit shpesh rritet në klimat më të ngrohta dhe ulet në temperaturat më të ftohta. Ndryshimet hormonale mund të kenë gjithashtu një ndikim të madh. Është e rëndësishme të ruani ekuilibrin dhe të mos përpiqeni të luftoni pjesët e yndyrshme duke neglizhuar të plotësoni rutinën tuaj të përditshme të hidratimit të lëkurës.”

Çfarë produktesh duhet të përdorni për të hidratuar lëkurën e kombinuar?
“Për shkak të përzierjes së llojeve të ndryshme të lëkurës, ju nuk dëshironi të përdorni produkte që do të plotësojnë vetëm nevojat e një zone të fytyrës. Ju dëshironi të përdorni produkte që përmirësojnë dhe ruajnë hidratimin dhe shkëlqimin e lëkurës, duke balancuar në të njëjtën kohë shkëlqimin e tepërt. Provoni Waunt Water Burst Dewy Gjel-Krem që vepron si një bombë lagështie e menjëhershme pas aplikimit. Mbyllet në lagështi për 24 orë dhe siguron një shkëlqim vesës.”