Vaji dhe Uji Përzierja: 3 Arsyet Pse Duhet të Provoni Pastruesin e Vajit

Nëse keni lëkurë me vaj, mund të duket një mundësi e pamundur të lundroni xhunglën e kujdesit të lëkurës në kërkim të një rutine pastrimi që i përshtatet nevojave tuaja. Por imagjinoni sikur t'ju thamë se pastrimi i vajit është në të vërtetë një nga metodat më efektive të pastrimit për të arritur një çehre të përsosur? Gjeni pse kjo tendencë e kujdesit për lëkurën K-bukuri e ka marrë botën nga stuhia.

 

Para së gjithash, çfarë është pastruesi i vajit?
Siç sugjeron emri, pastrimi i vajit përfshin përdorimin e një vaji për të pastruar lëkurën tuaj dhe është hapi i parë në metodën e pastrimit të dyfishtë. Ajo funksionon bazuar në rregullin e kimisë "të ngjashme me tretjet", ku një vaj pastrues shpërndan dhe heq papastërtitë vajore të thekur në lëkurën tuaj, të tilla si sebumi, ndotësit, papastërtitë dhe përbërja. Pastrimi i vajit është shpesh më i butë sesa larjet e fytyrës ose pastruesit e tjerë të fytyrës, të cilat mund të përmbajnë përbërës të ashpër që zhvishen në lëkurën e vajrave të tij natyralë.

Prisni, cila është metoda e pastrimit të dyfishtë?
Metoda e pastrimit të dyfishtë përfshin pastrimin e fytyrës tuaj së pari me një pastrues me bazë vaji (siç përshkruhet më lart) dhe më pas përcjelljen e një pastruesi të bazuar në ujë / shpëlarje. Pastrimi i naftës është një hap i parë i rëndësishëm, pasi papastërtia vajore është një kontribues i madh në poret dhe të metat e bllokuara. Pastruesi me bazë uji do të largojë papastërtitë e bazuara në ujë si djersën dhe qelizat e vjetra të lëkurës, duke e bërë më të lehtë për lëkurën tuaj që të thith serumet dhe hidratuesit në mënyrë më efektive.

Pse duhet të përfshij pastrimin e vajit në rutinën time?

1. Kindshtë mirë për lëkurën tuaj
Ata me lëkurë të yndyrshëm shpesh kanë tendencë të pastrojnë lëkurën e tyre, duke e tharë kështu. Kjo vetëm sa e përkeqëson problemin, pasi lëkura tejkalon duke prodhuar, e keni mend, më shumë vaj! Me anë të pastrimit të vajit, ju mund të pastroni dhe lagështoni në mënyrë efektive lëkurën tuaj pa efektet negative të pastruesve më të ashpër.

2. Është një pastrues i fytyrës dhe një heqës i përbërjes - të gjitha në një!
Asgjë nuk është më e keqe se sa të kthehesh në shtëpi pas një nate të gjatë pijesh në luftën për të hequr bojë për vetulla shumë të papërshkueshme nga uji dhe buzëkuqin që zgjat shumë, kur gjithçka që dëshiron të bësh është goditja në sanë. Pastrimi i vajit e bën procesin pa dhimbje të procesit dhe është dukshëm më i efektshëm sesa heqësit tradicional të make up-it në heqjen e pamjes suaj kokëfortë të mbrëmjes - kjo është e rëndësishme, pasi përbërja e hequr dobët mund të kontribuojë në poret e bllokuara dhe të metat e ndyra.

3. Ka një vaj për të gjithë
Kur përdorni vajrat e duhur, ju mund të shpërndani në mënyrë efektive papastërtitë e bazuara në vaj dhe të rimbushni në të njëjtën kohë me më shumë vajra hidratues që ushqejnë dhe pastrojnë lëkurën tuaj nga të metat. Vaji ynë për pastrimin e fytyrës NovAge është formuluar posaçërisht me Natyrën e Vajrave të Primës, që është një vaj ushqyes që funksionon në të gjitha llojet e lëkurës dhe është krijuar për të pastruar lëkurën e papastërtive vajore. Pjesa me e mire? Rrëshqet si vaj dhe shndërrohet në një locion me qumësht që shpejt dhe lehtë mund të shpëlahet.

Prandaj, harroni të gjitha paragjykimet tuaja në lidhje me vajin dhe kujdesin e lëkurës dhe provoni të shtoni metodën e provuar dhe të testuar të pastrimit të dyfishtë në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën! Ju premtojmë se nuk do të shikoni prapa.