Retinoli për Fillestar - të gjitha pyetjet tuaja në lidhje me retinol kan përgjigje

Kundrërshton rrudhat dhe vijat e holla, përsos strukturën e lëkurës dhe zbut lëkurën tuaj. Zbuluar në vitet 1980, retinoli konsiderohet ende të jetë një nga aktivet më të fuqishëm kundër plakjes. Ju ndoshta keni dëgjuar për këtë, por nuk jeni të sigurt se si t'i qaseni. A është koha që unë të filloj të përdor retinol tashmë? Si të zgjedhim më të mirën? Si duhet ta përdor? Udhëzuesi ynë fillestar për retinol do t'ju përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja - dhe më shumë.

 

Çfarë është Retinoli dhe cilat shqetësime të lëkurës synon?

Pjesë e familjes së vitaminës A, retinoli është i njohur për aftësinë e tij për të adresuar një numër shqetësimesh të lëkurës, duke përfshirë vijat e holla, rrudhat e thella dhe strukturën e pabarabartë të lëkurës. Funksionon duke promovuar sintezën e kolagjenit dhe qarkullimin e qelizave të lëkurës dhe duke rritur përmbajtjen e ujit dermal, për të zbutur vijat e hollë dhe rrudhat dhe për të ndihmuar në rafinimin e strukturës së lëkurës.

Cilat janë përfitimet e retinolit për lëkurën tuaj?

 

· Siguron përmirësim të ndjeshëm të strukturës sipërfaqësore të lëkurës

· Funksionon thellë nën sipërfaqen e lëkurës në nivel qelizor për të ndihmuar në zvogëlimin e rrudhave të thella

· Ndihmon në rritjen e përmbajtjes së ujit dermal për lëkurën me pamje plumbi

· Punon për të rritur shkallën e qarkullimit të lëkurës për lëkurë me pamje më të shëndetshme

 

Kur është koha më e mirë për të filluar përdorimin e retinolit?

 

Prodhimi i kolagjenit dhe elastinës, përgjegjës për elasticitetin dhe rininë e lëkurës, fillon të ulet gradualisht tashmë në mes të të njëzetave. Kjo do të thotë që nëse keni arritur të tridhjetat tuaja ose keni vërejtur linja të imta dhe rrudha më të thella, më këmbëngulëse, është koha më e mirë për të futur retinol në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën.

 

Çfarë është e veçantë për pikat e energjisë së Retinolit?

 

Pikat tona të fuqisë Retinol janë një trajtim i përqendruar me 1,1% retinol të mbyllur të kapsuluar, i cili është përqendrimi optimal për fillestarët e retinolit.

 

Retinoli është shumë i ndjeshëm ndaj oksidimit, rrezeve të diellit, kushteve acidike dhe metaleve të rënda, gjë që rezulton në uljen e efikasitetit. Kjo është arsyeja pse versioni ynë i specializuar i retinolit kapsulohet dhe dorëzohet në lëkurë në një predhë polimerike me një shtresë mbrojtëse, e cila prishet me kontaktin me lëkurën. Kjo ofrim i specializuar ndihmon në maksimizimin e fuqisë dhe përfitimeve të lëkurës.

 


Çfarë rezultatesh mund të pres pas përdorimit të pikave të energjisë Retinol?

  •  Lëkurë me pamje më të re (84% bien dakord pas 14 ditësh, 85% bien dakord pas 28 ditësh) *
    Butësia e përmirësuar e lëkurës (84% bien dakord pas 14 ditësh, 90% bien dakord pas 28 ditësh *
    Shfaqja e zvogëluar e rrudhave të thella (91% pajtohen pas 28 ditësh) *
    Shfaqja e reduktuar e linjave të shprehjes (85% bien dakord pas 14 ditësh, 90% bien dakord pas 28 ditësh) *

*Testuar në Konsumatorë

 

 


Si të përdorim pikat e Retinolit?

 

Të gjitha produktet nga gama e NovAge ProCeuticals janë krijuar që të përshtaten pa ndërprerje në rutinën tuaj të rregullt të kujdesit për lëkurën NovAge, si trajtime intensive. Retinoli duhet të aplikohet vetëm në mbrëmje pasi të keni pastruar fytyrën dhe para se të vendosni kremin për sytë. Thjesht mbushni pikatoren me koncentrat dhe vendosni 1-2 pika në mënyrë të barabartë në të gjithë fytyrën, qafën dhe dekoltejat. Shmangni zonën delikate të syve. Vazhdoni me pjesën tjetër të rutinës suaj. Për rezultate më të mira, përdorni për 4-8 javë si një regjim intensiv. Nëse dëshironi të shihni se si të aplikoni retinol, shikoni udhëzuesin tonë për video.

  

Vendosni retinol vetëm në mbrëmje, pasi rrezet e diellit mund të ndikojnë negativisht në aktivin e fuqishëm. Ky produkt gjithashtu mund ta bëjë lëkurën tuaj më të ndjeshme ndaj rrezeve UV, kështu që është jashtëzakonisht e rëndësishme që të vendosni krem mbrojtës ndaj diellit dhe të kufizoni ekspozimin në diell ndërsa përdorni retinol.


 

A mund të përdor retinol me Vitaminë C?


 

Nuk këshillohet të përdorni retinol në të njëjtën kohë me Vitaminën C, pasi retinoli ndihmon në hedhjen e shtresës së sipërme të lëkurës tuaj, duke e bërë atë më të ndjeshme ndaj dritës dhe aktivëve të tjerë, të tillë si Vitamina C, nëse përdoret në kombinim. Bettershtë më mirë të provoni një trajtim në të njëjtën kohë.

Si të futni retinolin në rutinën tuaj?


Nëse dëshironi, mund ta futni retinolin në rutinën tuaj ngadalë, pasi mund të shkaktojë acarim. Ju mund ta përdorni produktin një herë gjatë javës së parë, dy herë (jo rresht) gjatë javës së dytë, tre herë (jo rresht) gjatë javës së tretë, dhe kështu me radhë derisa të zbuloni se lëkura juaj mësohet me aktivin e fuqishëm dhe mund të tolerojë përdorimin e përditshëm.

Para përdorimit të parë, është më mirë të kryeni një provë patch për të parë se si reagon lëkura juaj ndaj produktit. Për ta bërë këtë, vendosni një sasi të vogël retinoli në një zonë të vogël të lëkurës së pastër në parakrahun tuaj të brendshëm, mbani zonën të thatë për 24 orë dhe vëzhgoni reagimet e lëkurës suaj.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame