Pse na duhen serumet?

Serumet janë kthyer shpejt në produkte të kujdesit të lëkurës gjatë viteve të fundit. Pavarësisht kësaj, shumë prej nesh nuk janë ende të sigurt se çfarë është një serum dhe çfarë bën ai. Vendosëm t'i bëjmë Holly Grenfell, specialiste për kujdesin e lëkurës dhe pjesë e Panelit të Ekspertëve të Kujdesit të Lëkurës të Oriflame, disa nga pyetjet më të bëra ndonjëherë!

Çfarë janë serumet?
”Serumet janë produkte për kujdesin e lëkurës me një përqendrim të lartë të përbërësve aktivë si antioksidantë, acide dhe vitamina. Një serum mund të ndihmojë vërtet lëkurën tuaj në afat të gjatë për të rritur kolagjenin dhe nivelet optimale të hidratimit. Ato janë më të lehta në strukturë se kremrat pasi përbëhen nga molekula më të vogla, kështu që janë në gjendje të japin lëndë ushqyese shtesë në shtresat më të thella të lëkurës”, shpjegon Holly Grenfell.

Cilat janë benefitet e përdorimit të serumit?
“Serumet janë formuluar për të synuar shqetësimet specifike që shtrihen poshtë epidermës, si hiperpegmentimi, njollat e moshës dhe rrudhat më të thella. Ky produkt është një pjesë thelbësore e një programi të kujdesit kundër plakjes së lëkurës dhe ka studime të shkëlqyera klinike për të provuar efektivitetin e tyre.” 

 

A mund të përdor një serum për të zëvendësuar kremin tim të ditës dhe të natës?
“Jo, hidratuesit janë formuluar për të mbajtur lëkurën të hidratuar duke vendosur një barrierë mbrojtëse midis saj dhe faktorëve të jashtëm. Serumet janë formuluar për të depërtuar thellë në lëkurë për të dhënë përbërësit kryesorë.”

“Kremat e ditës dhe të natës si dhe serumet kanë një rol të ndryshëm për të kryer dhe duke përjashtuar njërin prej tyre, ju po e privoni lëkurën tuaj nga përfitimet e rëndësishme që ato sjellin. Këtu janë disa fakte të shpejta për t'ju ndihmuar të dalloni midis të treve:
• Serumi: Ka një teksturë të lehtë që përthithet pa probleme në lëkurë, duke i siguruar asaj përbërës aktivë. Serumi rrit performancën e një kremi dite, por nuk e zëvendëson atë.
• Kremi ditës: Hidraton thellësisht dhe mbron lëkurën tuaj gjatë ditës. Formuluar me faktorë UV që siguron një mburojë mbrojtëse nga plakja që shkakton rrezatimi diellor.
• Kremi natës: Një hidratues i krijuar posaçërisht për natën. Serumi nuk është i mjaftueshëm për lëkurën tuaj, ai ka nevojë për një krem nate për të sjellë një ushqim shtesë që rigjenerohet shpejt dhe rinovohet gjatë natës.”

 

Si duhet të përdor një serum?
“Aplikoni serumin në fytyrën e sapo pastruar dhe masazhojeni në fytyrë dhe qafë. Mjafton një pikë pasi formula është shumë e përqendruar dhe përhapet lehtësisht në lëkurë. Serumi përthithet shumë shpejt, kështu që lëkura juaj është gati për të marrë kremin e ditës ose të natës në varësi të kohës së ditës.”

5 serume që ju rekomandojmë t'i provoni:
Novage+ Wrinkle Smooth Serum
Waunt Go Glow Hydro Boost Serum
Optimals Hydra Radiance Serum
• Novage+ Blemish + Age Defy Serum
Optimals Urban Guard 3D Essence Serum