Shpjegimi i procesit të zbardhjes së lëkurës

Pavarësisht nga mosha apo ngjyra e lëkurës, hyperpigmentation mund të ndikojë në tensionin tuaj dhe vetëvlerësimin tuaj. Sot ekziston një gamë e tërë e produkteve të kujdesit të lëkurës me veprime të synuara për të ndryshuar ngjyrën e tonit, por si funksionojnë ato dhe çfarë bëjnë saktësisht? Ne folëm me ekspertin e kujdesit të lëkurës Oriflame Melin Galeadi.

Si funksionojnë produktet e kujdesit të lëkurës?

Kremrat për kujdesin e lëkurës janë të dizajnuara për të zvogëluar ndryshimet e ngjyrave të lëkurës të shkaktuara nga ekspozimi ndaj diellit, moshës, sëmundjeve ose plagëve të fytyrës.

Ndryshimet e ngjyrave të lëkurës janë rezultat i shpërndarjes së melaninës në lëkurë. Melanin prodhohet në qeliza të veçanta të quajtura melanocita; Sa më shumë melanin prodhohet, aq më e errët është lëkura.

Produktet e kujdesit të lëkurës punojnë sipas parimit të mëposhtëm: zvogëlimin e prodhimit të melaninës në melanocite, tonin e duhur të lëkurës dhe trajtimin e njollave të dukshme të errëta. Këto produkte janë në shënjestër të zonave më të errëta ku ka më shumë melanina, duke parandaluar shfaqjen e njollave të errëta.

Kush duhet të përdorë produktet e kujdesit të lëkurës?

Ndriçimi i lëkurës është i domosdoshëm për njerëzit me hiperpigmentim ose ndryshime në ngjyrën e lëkurës. Të gjitha këto mosha përballen me të gjitha këto sfida, por ajo që e bën problemin më të vjetër mund të bëhet më i theksuar. Meqenëse edhe toni i lëkurës është i lidhur me një pamje të lëkurës më të re, produktet e kujdesit të lëkurës mund të jenë të rëndësishme për njerëzit që përdorin kujdesin e lëkurës kundër plakjes.


"Produktet që ruajnë lëkurën e duhur të lëkurës, synojnë sipërfaqet e errta dhe parandalojnë formimin e pikave të errëta të së ardhmes"

 Cili është ndryshimi midis produkteve të kujdesit të lëkurës dhe produkteve të zbardhura të lëkurës?

Rezultati përfundimtar është i ngjashëm: të dyja rezultojnë në një ndryshim në ngjyrën e tan. Por përbërësi aktiv, i cili çon në efektin e ndryshimit të ngjyrës, është se ai bën një ndryshim. Ka një numër të madh përbërësish aktivë që janë të ndaluar në Bashkimin Evropian për shkak të efekteve të tyre të pakëndshme dhe të padëshirueshme. Qëllimi i një produkti të kujdesit të lëkurës është krijimi i një tan të uniformuar me agjentë korrektues të lëkurës, duke respektuar ekuilibrin natyror të lëkurës.

 A keni nevojë të kombinoni produktet e kujdesit të lëkurës me produkte të tjera të kujdesit për efikasitet maksimal?

Kur zgjidhni dhe përdorni produkte, gjithmonë rekomandohet që së pari të vendosni rutinën tuaj të kujdesit bazë të lëkurës. Nëse hyperpigmentation dhe ton të pabarabartë të lëkurës janë sfidat tuaja të mëdha atëherë ju duhet të zgjidhni produktet me veprim të përshtatshëm në shënjestër. Përveç kësaj, nëse keni më shumë sfida me të cilat dëshironi të merreni, atëherë është mirë të kombinoni produktet që kanë efekte shtesë. Mënyra më e rëndësishme për të parandaluar ndryshimet e tonit të ngjyrave është shmangia e ekspozimit ndaj diellit.

 

Cila është produkti juaj i preferuar për të ndriçuar lëkurën dhe pse?

Koleksioni NovAge Bright Sublime, sepse në të njëjtën kohë nxjerr dhe ka një efekt kundër plakjes së lëkurës!

Fjalët nga: Fotografitë nga: Shutterstock