6 gabime në kujdesin e lëkurës që duhen shmangur

Nuk i shihni rezultatet e rutinës suaj të kujdesit për lëkurën? Mund të jetë pak e ndërlikuar për ta marrë atë siç duhet. Le t'ju kthejmë në rrugën e duhur duke u dhënë fund gabimeve më të zakonshme të kujdesit të lëkurës me këtë udhëzues hap pas hapi të lehtë për t'u ndjekur.

1. Ju nuk po pastroni dy herë në ditë
Pastrimi i dyfishtë ka të bëjë me larjen e fytyrës në dy hapa për të ndriçuar dhe ngritur ngjyrën tuaj dhe për të lejuar që serumet dhe hidratuesit të funksionojnë në mënyrë më efikase. Filloni me një pastrues me bazë vaji si NovAge Vaj për pastrimin e fytyrës për të hequr papastërtitë me bazë vaji si SPF dhe make-up. Ndiqni me një pastrues me bazë uji si p.sh Novage+ Refresh Gel pastrues për të hequr çdo papastërti të mbetur. 

2. Jeni duke bërë eksfolim të tepërt
Eksfolimi është një hap kyç në rutinën tuaj pasi ndihmon në hapjen e poreve, heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës dhe përmirësimin e strukturës së lëkurës. Por nëse e përdorni shumë, mund të irritojë lëkurën tuaj dhe të dëmtojë barrierën e lëkurës. Rekomandimi është që të bëni eksfolim vetëm 2-3 herë në javë në varësi të faktit nëse lëkura juaj mund ta tolerojë atë. Është gjithashtu shumë e rëndësishme të siguroheni që jeni të butë kur përdorni produktin – mos e fërkoni! Ne ju rekomandojmë të provoni  Love Nature Skrab freskues fytyre me boronicë do ta lërë lëkurën tuaj të butë dhe të lëmuar.

 

3. Ju po aplikoni produktet në rendin e gabuar
Nëse përdorni shumë produkte në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën, mund t'i përdorni ato në mënyrë të gabuar, gjë që në fakt mund t'i bëjë ato më pak efektive. Rendi i saktë i përdorimit të produkteve tuaja për kujdesin e lëkurës është pastrues, tonik, krem për sytë, serum, krem dite / krem nate. 

4. Ju jeni duke përdorur sasi të madhe të produktit
Shumica prej nesh e mbivlerësojnë sasinë e produktit që na nevojitet që ata të jenë efektiv – mendoj se më pak është më shumë këtu. Sepse ju duhet vetëm një sasi e vogël, me madhësi monedhë të çdo produkti për të përfunduar punën. 

 

5. Po harroni qafën
Kujdesi për lëkurën nuk ka të bëjë vetëm me kujdesin për fytyrën tuaj. Lëkura në qafë dhe dekolte i nënshtrohet të njëjtave efekte të plakjes të shkaktuara nga faktorë gjenetikë dhe mjedisorë, si ekspozimi ndaj diellit dhe ndotja urbane. Pra, sigurohuni që t'i përfshini edhe ato zona në rutinën tuaj. 

6. Ju po anashkaloni SPF-në
Kremi kundër diellit është produkti më i mirë kundër plakjes! Sigurohuni që ta aplikoni si hapin e fundit të rutinës suaj të kujdesit të lëkurës përpara se të vishni make-up. Por ja çfarë harrojmë shumica prej nesh; nëse jemi jashtë, duhet të ripërdorim kremin kundër diellit çdo 2 orë gjatë gjithë ditës për të marrë mbrojtjen e duhur. Dhe mos harroni të përdorni një produkt me SPF të lartë, ashtu si aiSun 360 Krem i ndjeshëm Trupi + Fytyrë me SPF 50+.