Qëndroni të Motivuar!

A e keni gjithnjë e më të vështirë t'i përmbaheni rutinës së palestrës? Ne e dimë ndjenjën! Por mungesa e motivimit duhet të jetë gjëja e fundit që ju ndalon të kujdeseni për shëndetin tuaj. Pra, këtu janë disa këshilla se si të qëndroni të motivuar.

1. VENDOSNI QËLLIMET REALISTIKE
Vendosja e qëllimeve të paarritshme nuk është vetëm e keqe për trupin ose vetëvlerësimin tuaj, por gjithashtu mund t'ju bëjë të dëshironi të hiqni dorë të gjithë së bashku. Pra, sigurohuni që të vendosni qëllime realiste me piketa që dini se mund t'i arrini. Pastaj, ndërsa trupi juaj bëhet më i fortë, ju mund të përshkallëzoni qëllimet tuaja. Mbani mend: të jesh i shëndetshëm nuk është një sprint, por një zgjedhje afatgjatë e stilit të jetesës. 

2. SHPËBLEJENI VETEN
Pasi të keni arritur një qëllim ose moment historik, sigurohuni që të festoni! Shpërblimi i vetes për sjellje të mirë do ta bëjë procesin më argëtues dhe do t'ju japë diçka për të punuar. Edhe gjërat e vogla si marrja e një smoothie ose shikimi i shfaqjes suaj të preferuar televizive pas palestrës mund të jenë të mjaftueshme për ta kthyer një rutinë në një zakon.it.

3. VËNI BAST
Është e lehtë të thyejmë premtimet që i bëjmë vetes, por jo ato që u bëjmë të tjerëve. Pra, bashkohuni me një mik ose anëtar të familjes dhe bëni një bast. Duke pasur presion të jashtëm për të performuar do t'ju bëjë të mendoni dy herë për të kapërcyer ditën e këmbës. Ju madje mund të caktoni një gjobë për këdo që humbet një klasë. Sigurisht që nuk do të jeni ju! 

4. BËJNI TË ARGËSUESHME
Duke parë se një jetë e shëndetshme dhe fitnesi është një ambicie e përjetshme, kjo mund të jetë këshilla më e rëndësishme. Nëse vazhdoni të bëni të njëjtën stërvitje ditë pas dite, përfundimisht do të mërziteni. Gjithashtu, muskujt tuaj do të mësohen me lëvizjet tuaja, që do të thotë se nuk do të merrni të njëjtat rezultate. Prandaj, është thelbësore që të ndryshoni regjimin tuaj me klasa të reja dhe mbi të gjitha argëtuese, sporte dhe sfida. 

5. KONTROLLONI PLATFORMAT TUAJA
Nuk është sekret që ne kalojmë shumë kohë në telefonat tanë. Pra, bëni që varësia e ushqimit të funksionojë për ju. Pastro Instagram dhe Facebook për llogaritë frymëzuese të fitnesit dhe bëje YouTube shokun tënd të stërvitjes duke parë disa mësime vrasëse për palestër. Ne garantojmë se shikimi i trupave në formë do t'ju bëjë të dëshironi të stërviteni!


Fjalët nga: Fotografitë nga: Getty Images