Këshilla Sigurise të Verës që ju duhet të dini!

Vera pothuajse mbërriti dhe ne jemi shumë të ngazëllyer! Por, ndërsa temperaturat rriten dhe shpenzojmë më shumë kohë jashtë, ne gjithashtu duhet të marrim masat e duhura të sigurisë të nevojshme. Këtu janë këshillat tona më të mira se si të qëndroni të sigurt gjatë gjithë verës!

BËJENI RITUALE
Edhe nëse dielli nuk rrezon, ju duhet të përdorni krem dielli çdo ditë. Kjo sepse deri në 80% të rrezeve të dëmshme UVA dhe UVB mund të depërtojn përmes reve. Rrezet UVA janë përgjegjëse për shenjat e plakjes së parakohshme si rrudhat dhe njollat ngjyrë kafe, prandaj sigurohuni që ju jeni duke mbrojtur zonat e ekspozuara ndaj diellit me SPF 15 dhe ose të më lart.

MËSO FAKTET PËR FAKTORIN
SPF (Faktori i mbrojtjes së diellit) është matja se sa efektiv është një mbrojtës i diellit nga rrezet UVB që shkaktojnë djegien nga dielli. Kjo ju jep një tregues se sa kohë ju mund të kaloni në diell kur e vendosni atë. Një formulë e thj eshtë është kjo: nëse normalisht kaloni 10 minuta në diell pa u djegur, SPF 15 do t'ju lejojë të kaloni 15 herë më shumë se kaq - 150 minuta. Por mos harroni se SPF vetëm ngadalëson dëmin, nuk e parandalon atë! Kështu që qëndroni të sigurt ndaj diellit duke rivendosur rregullisht krem dhe duke u mbuluar me rroba verore të lehta.

Ne ju rekomandojmë: Oriflame Sun Zone

SHMANGNI PIKAT ‘’E LEZETSHME’’
A e keni ditur se pikat në fakt janë  shenja nga dëmtimi i diellit? Pikat formohen kur melanocitet, që  gjenden në qelizat tuaja të lëkurës, prodhojnë më shumë pigmente të melaninës.Është melanin që natyrisht mbron lëkurën tuaj nga rrezet UV duke e shkaktuar atë të errësohet - si vendosja e një ombrellë për hije!Mbroje veten (dhe familjen tënde) nga pigmentet dhe gjithmonë përdorni krem kunder diellit, duke i kushtuar vëmendje të veçantë zonave me pika, si fytyra, shpatulla dhe duart tuaja.

Ne rekomandojmë: NovAge Day Shield SPF 50 – Advanced Skin Protector

SIGURI PËR NISHANE
Nishanet mund të jenë të sheshta, me flokë, me gunga; por në përgjithësi ata kanë tendencë të jenë të rrumbullakët në formë, dhe shfaqen në njerëz me lëkurë të butë. Mbivlerësimi i rrezeve UVA dhe UVB të diellit mund të shkaktojë një formë për të formuar ose për të ndryshuar pamjen. Kështu që qëndroni jashtë diellit të mesditës dhe përdorni kremë dielli gjatë gjithë kohës, duke i kushtuar vëmendje të veçantë zonave tuaja me nishane.Dhe, nëse shihni një nishan që ndryshon karakteristikat e saj, vizitoni mjekun tuaj për të marrë këshilla.

SA SHUMË ËSHTË MJAFTUESHËM?
Thuhet se shumica e njerëzve aplikojnë vetëm 25-50% të rekomandimeve për mbrojtje nga dielli. Mos u bëni pjesë e këtij grupi. Ju duhet të aplikoni kremë kundër diellit, ekuivalent me një xhamë të vogël në trupin tuaj 15 minuta para se të ekspozoheni në diell. Dhe mos harroni të riperdorni pas disa orësh, veçanërisht nëse jeni duke notuar, fërkuar apo prekur lëkurën.

MERRNI NJE SHISHE TE RE
Të gjitha kremrat e diellit kanë "përdorim sipas datës" në to. Ju kurrë nuk duhet të përdorni kremin kundër diellit pasi ajo datë ka skaduar, e cila zakonishtë është pas tre vjetësh. Nëse ngjyra ose qëndrueshmëria ndryshon, është koha për ta hedhur dhe për të marrë një kremë të re.

MBROJNI BUZET TUAJA
Lëkura në buzët tua është po aq e prirur për dëmtim nga dielli si lëkura në fytyrën tuaj. Pra, mbrojeni nga rrezet UVB me një balsam buzësh që përmban SPF.


është melanin që natyrisht mbron lëkurën tuaj nga rrezet UV duke e shkaktuar atë të errësohet dhe të errësohet - si vendosja e një ombrellë për hije!
Fjalët nga: Fotografitë nga: Getty images