10 Minuta Meditim

Le ta përballojmë - jeta e përditshme mund të jetë stresuese. Antidot? Gdhendim 10 minuta nga koha juaj për të medituar. Këtu keni një udhëzues me 12 hapa!

Meditimi mund të tingëllojë frikësues (dhe mbase edhe pak i mërzitshëm) por kur bëhet si duhet, është mënyra më e mirë për tu ndier plotësisht të qetë dhe të lidhur me veten. Pjesa me e mire? Nuk kërkon më shumë se 10 minuta nga koha juaj.

 
Për të gjithë ju fillestarë, ju rekomandojmë të filloni me meditimin e udhëhequr. Ky ushtrim i thjeshtë, kur kryhet çdo ditë, është vërtetuar se ul stresin dhe nivelet më të ulëta të depresionit dhe lodhjes.
 
Së pari, është e rëndësishme të vendosni skenën. Zgjidhni një vend të qetë ku është e rehatshme të uleni - kjo mund të jetë në një karrige, në një divan, apo edhe në dysheme. Edhe pse ju rekomandojmë të meditoni në intimitetin e shtëpisë tuaj, mund ta bëni këtë kudo. Gjithçka që ju nevojitet është një hapësirë ku nuk do të shqetësoheni apo shpërqendroheni në mënyrë të panevojshme.
 
1. Filloni duke u ulur drejt, në mënyrë të qetë.
2. Vendosni duart në prehër ose lërini të pushojnë në gjunjë.
3. Filloni duke mbyllur sytë dhe duke u përqëndruar në frymëmarrjen tuaj. Lejoni që mendimet e jashtme të zhduken. Nëse ndiheni sikur mendimet e rastësishme po bombardojnë trurin tuaj, kjo është normale. Thjesht pranojeni atë dhe më pas përqendroni përsëri në frymëmarrjen tuaj.
4. Thithja dhe nxjerrja megjithëse hunda, lejo të kalojnë 4-5 frymëmarrje të ngadalta dhe të plota. (Vini re se si ndiheni kur mushkëritë tuaja fillojnë të mbushen me ajër.)
5. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe filloni të shtrëngoni dhe shtrëngoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja dhe ndërsa nxjerrni.
7. Lëshoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja. (Përsëriteni këtë hap për një frymëzim dhe nxjerrje të dytë.)
8. Merrni frymën tjetër dhe filloni të shtrydhni muskujt e këmbëve dhe viçave tuaj të poshtëm.
9. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në këmbët dhe viçat e poshtëm. (Përsërite për një frymë të dytë.)
10. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe shtrëngoni muskujt e kofshëve.
11. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në kofshët tuaja. (Përsëriteni këtë hap.)
12. Hapini ngadalë sytë dhe themi përshëndetje për një mendje të qetë dhe një zemër të hapur.

Meditimi mund të tingëllojë frikësues (dhe mbase edhe pak i mërzitshëm) por kur bëhet si duhet, është mënyra më e mirë për tu ndier plotësisht të qetë dhe të lidhur me veten. Pjesa me e mire? Nuk kërkon më shumë se 10 minuta nga koha juaj. Për të gjithë ju fillestarë, ju rekomandojmë të filloni me meditimin e udhëhequr. Ky ushtrim i thjeshtë, kur kryhet çdo ditë, është vërtetuar se ul stresin dhe nivelet më të ulëta të depresionit dhe lodhjes. Së pari, është e rëndësishme të vendosni skenën. Zgjidhni një vend të qetë ku është e rehatshme të uleni - kjo mund të jetë në një karrige, në një divan, apo edhe në dysheme. Edhe pse ju rekomandojmë të meditoni në intimitetin e shtëpisë tuaj, mund ta bëni këtë kudo. Gjithçka që ju nevojitet është një hapësirë ku nuk do të shqetësoheni apo shpërqendroheni në mënyrë të panevojshme. 1. Filloni duke u ulur drejt, në mënyrë të qetë. 2. Vendosni duart në prehër ose lërini të pushojnë në gjunjë. 3. Filloni duke mbyllur sytë dhe duke u përqëndruar në frymëmarrjen tuaj. Lejoni që mendimet e jashtme të zhduken. Nëse ndiheni sikur mendimet e rastësishme po bombardojnë trurin tuaj, kjo është normale. Thjesht pranojeni atë dhe më pas përqendroni përsëri në frymëmarrjen tuaj. 4. Thithja dhe nxjerrja megjithëse hunda, lejo të kalojnë 4-5 frymëmarrje të ngadalta dhe të plota. (Vini re se si ndiheni kur mushkëritë tuaja fillojnë të mbushen me ajër.) 5. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe filloni të shtrëngoni dhe shtrëngoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja dhe ndërsa nxjerrni. 7. Lëshoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja. (Përsëriteni këtë hap për një frymëzim dhe nxjerrje të dytë.) 8. Merrni frymën tjetër dhe filloni të shtrydhni muskujt e këmbëve dhe viçave tuaj të poshtëm. 9. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në këmbët dhe viçat e poshtëm. (Përsërite për një frymë të dytë.) 10. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe shtrëngoni muskujt e kofshëve. 11. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në kofshët tuaja. (Përsëriteni këtë hap.) 12. Hapini ngadalë sytë dhe themi përshëndetje për një mendje të qetë dhe një zemër të hapur.
Meditimi mund të tingëllojë frikësues (dhe mbase edhe pak i mërzitshëm) por kur bëhet si duhet, është mënyra më e mirë për tu ndier plotësisht të qetë dhe të lidhur me veten. Pjesa me e mire? Nuk kërkon më shumë se 10 minuta nga koha juaj. Për të gjithë ju fillestarë, ju rekomandojmë të filloni me meditimin e udhëhequr. Ky ushtrim i thjeshtë, kur kryhet çdo ditë, është vërtetuar se ul stresin dhe nivelet më të ulëta të depresionit dhe lodhjes. Së pari, është e rëndësishme të vendosni skenën. Zgjidhni një vend të qetë ku është e rehatshme të uleni - kjo mund të jetë në një karrige, në një divan, apo edhe në dysheme. Edhe pse ju rekomandojmë të meditoni në intimitetin e shtëpisë tuaj, mund ta bëni këtë kudo. Gjithçka që ju nevojitet është një hapësirë ku nuk do të shqetësoheni apo shpërqendroheni në mënyrë të panevojshme. 1. Filloni duke u ulur drejt, në mënyrë të qetë. 2. Vendosni duart në prehër ose lërini të pushojnë në gjunjë. 3. Filloni duke mbyllur sytë dhe duke u përqëndruar në frymëmarrjen tuaj. Lejoni që mendimet e jashtme të zhduken. Nëse ndiheni sikur mendimet e rastësishme po bombardojnë trurin tuaj, kjo është normale. Thjesht pranojeni atë dhe më pas përqendroni përsëri në frymëmarrjen tuaj. 4. Thithja dhe nxjerrja megjithëse hunda, lejo të kalojnë 4-5 frymëmarrje të ngadalta dhe të plota. (Vini re se si ndiheni kur mushkëritë tuaja fillojnë të mbushen me ajër.) 5. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe filloni të shtrëngoni dhe shtrëngoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja dhe ndërsa nxjerrni. 7. Lëshoni të gjithë muskujt në këmbët tuaja. (Përsëriteni këtë hap për një frymëzim dhe nxjerrje të dytë.) 8. Merrni frymën tjetër dhe filloni të shtrydhni muskujt e këmbëve dhe viçave tuaj të poshtëm. 9. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në këmbët dhe viçat e poshtëm. (Përsërite për një frymë të dytë.) 10. Në frymën tuaj të ardhshme, thithni dhe shtrëngoni muskujt e kofshëve. 11. Ndërsa nxjerrni, lëshoni të gjithë këta muskuj në kofshët tuaja. (Përsëriteni këtë hap.) 12. Hapini ngadalë sytë dhe themi përshëndetje për një mendje të qetë dhe një zemër të hapur.
Fjalët nga: Fotografitë nga: Getty Images