Lani duart tuaja për më të mirën

Duke praktikuar zakone të thjeshta të higjienës personale, ju mund të mbroni veten dhe të tjerët nga koronavirusi i ri. Ja pse jeta dhe mirëqenia e të gjithëve prehen në duart e të gjithëve!

Duart e pastra shpëtojnë jetë
Përhapja e tanishme globale e koronavirusit, Covid-19, ka theksuar sesi nevoja për larje të plotë të dorës është më e rëndësishme se kurrë. Por lajmi i mirë është larja e duhur e duarve mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së të gjitha formave të infeksioneve.

Sapunët në të gjitha formatet janë perfekte për pastrimin e përditshëm që vërtetohet se ndihmon në ngadalësimin ose ndalimin e përhapjes së infeksionit duke ndryshuar strukturën e virusit.

Si të pastroni duart
Kur lajmë duart, duhet t’i lajmë siç duhet dhe rregullisht. Gjithmonë me sapun dhe për të paktën 20 sekonda. Krucialshtë e rëndësishme që të mos harroni asnjë zonë të duarve - pjesën e pasme të duarve, midis gishtërinjve dhe nën thonjtë. Kaq e thjeshtë, por megjithatë mund të shpëtojë jetë

Le të kujdesemi edhe për duart tona!

Vlen të kujtohet gjithashtu se duhet të kujdesemi për duart tona. Kur i lajmë ato më shpesh se zakonisht, i heqim nga lagështia. Prandaj, hidratimi rregullisht pas çdo larje ndihmon në parandalimin e lëkurës së thatë dhe të copëtuar.


Ne jemi në këtë së bashku!
Të gjithë, pavarësisht statusit të tyre ekonomik, meritojnë të jenë të pastër dhe të shëndetshëm. Duke i mbështetur të tjerët dhe duke u kujtuar atyre rëndësinë e larjes së duarve siç duhet, të gjithë ne mund të luajmë rolin tonë në kontrollin e përhapjes së koronavirusit dhe, së bashku, të mbrojmë jetën e të dashurve në të gjithë botën.