5 shenjat që tregojnë se mund të keni lëkurë të ndjeshme dhe çfarë të bëni për të

Njolla të kuqe apo kruarje? Mund të keni lëkurë të ndjeshme.

img-1.jpg

 Çfarë është lëkura e ndjeshme?

Të kesh lëkurë të ndjeshme është një çështje e zakonshme, në fakt 50% e njerëzve në botën e industrializuar kanë lëkurë të ndjeshme. Në thelb, lëkura e ndjeshme është lëkura që është shumë reaktive dhe e prirur ndaj acarimit. Simptomat e lëkurës së ndjeshme mund të përfshijnë thatësi, vrazhdësi, skuqje, shtrëngim, puçrra, kruajtje, pickim dhe djegie, madje edhe lëkura e yndyrshme mund të jetë e ndjeshme.

Çfarë e shkakton lëkurën e ndjeshme?
Lëkura e ndjeshme mund të jetë e trashëguar, ose mund të përjetoni ndjesi të ndjeshme të lëkurës në lidhje me dritën UV, ndotjen, përbërësit kozmetikë, ndryshimet e temperaturës, stresin, motin e ftohtë ose erën. Një nga gjërat kryesore që lidhet me lëkurën e ndjeshme është një pengesë e dëmtuar e lëkurës, e cila ndër të tjera mund të çojë në rritjen e perceptimeve shqisore, dhe nga ana tjetër, ndjenjën e ndjeshmërisë dhe reaktivitetit të lëkurës.

Shenjat që tregojnë se mund të keni lëkurë të ndjeshme

1. Lëkura juaj reagon ndaj ndryshimeve të motit
Kur lëkura juaj është e ndjeshme, moti i ftohtë ose era mund ta bëjnë menjëherë lëkurën tuaj të shkëlqejë dhe të shkaktojë thatësi, skuqje dhe kruajtje.

2. Ju përjetoni djegie, shtrëngim ose kruarje të lëkurës pas pastrimit
Shumë pastrues kanë sulfate dhe aroma që lëkura e ndjeshme zakonisht nuk i toleron mirë.

3. Lëkura juaj pickon dhe skuqet kur përdorni kujdesin e lëkurës ose make-up
Produktet e kujdesit të lëkurës nuk duhet kurrë të pickojnë ose të shkaktojnë reaksione, kështu që nëse e bëjnë, është shumë e mundur që ju të keni lëkurë të ndjeshme, ose madje mund të jetë që po përdorni llojin e gabuar të produkteve për llojin tuaj të lëkurës.

img-2.jpg 

4. Ju keni puçrra
Nëse keni shumë puçrra, mos supozoni menjëherë se kjo është thjesht për shkak të lëkurës së yndyrshme. Edhe pa lëkurë të yndyrshme mund të përjetoni puçrra. Mund të shfaqen gunga dhe njolla të vogla pavarësisht nga lloji i lëkurës suaj, për të treguar se jeni duke përjetuar njëfarë ndjeshmërie të lëkurës

5. Lëkura juaj është e ashpër dhe e krisur
Meqenëse lëkura e ndjeshme ka një pengesë të dëmtuar të lëkurës, lagështia humbet nga lëkura duke bërë që ajo të bëhet e thatë, e ashpër, e kruar dhe e krisur.

Pra, si duhet të kujdesemi për lëkurën e ndjeshme?
Lëkura e ndjeshme mund të jetë mjaft e paparashikueshme dhe shkaktarët tuaj mund të jenë shumë individualë. Megjithatë, ne kemi disa këshilla të përgjithshme për ju të ndjeshëm që mund të qetësojnë lëkurën tuaj dhe t'ju ndihmojnë të shmangni shpërthimet:
• Përdorni ujë të vakët në vend të nxehtë kur pastroni, uji i nxehtë mund të jetë shumë ekstrem kur ndryshimet e papritura të temperaturës mund të ndihen më lehtë. Gjithashtu, përdorimi i një pastruesi për lëkurë të ndjeshme pa sulfate dhe aromë dhe me aktivë qetësues mund të ndihmojë vërtet.
• Jini të butë kur pastroni ose aplikoni produkte – tërheqja dhe pastrimi mund të irritojnë lëkurën.
• Mbajeni lëkurën të hidratuar! Të gjitha llojet e lëkurës kanë nevojë për hidratim, por veçanërisht llojet e lëkurës të ndjeshme, pasi ato zakonisht kanë një pengesë të dëmtuar të lëkurës që humbet lehtësisht lagështinë.
• Konsideroni përdorimin e SPF dhe mbani një kapelë nëse jeni në diell, por zgjidhni hijen nëse mundeni. Nëse jeni jashtë në diell, ne ju kemi mbuluar me një hidratues për lëkurë të ndjeshme që përmban SPF.
• Shmangni përbërësit që dihet se shkaktojnë reaksione të lëkurës si aroma, alkooli dhe ngjyrat sintetike.
• Hiqni dorë nga retinoli dhe eksfoliantët kimikë si acidi salicilik dhe glikolik që mund të jenë paksa shumë të fortë për lëkurën e ndjeshme. Në vend të retinolit, provoni DermaLift-in tonë aktiv të ngjashëm me retinolin, i cili është i butë për lëkurën.

 
Fjalët nga: