Udhëzues dimëror për thonjtë e fortë

Mund të mos e mendoni, por edhe thonjtë tuaj ndikohen nga rënia e temperaturave. Pra, çfarë duhet të bëni për t'i mbajtur ata sa më të fortë dhe të shëndetshëm? Ne i kemi përgjigjet!

QËNDRONI TË HIDRATUAR
Po, ne e dimë. Hidratimi është një zgjidhje disi e dukshme, por nuk e bën atë më pak të rëndësishëm. Gjëja që duhet të mbani mend është se thonjtë tuaj kanë nevojë për aq lagështi sa edhe duart tuaja. Pra, mos harroni të masazhoni kremin në kutikulat dhe shtretërit e thonjve gjithashtu. Për ditë shtesë të ftohta ose situata emergjente, mund të përdorni balsam buzësh. Ajo funksionon si një sharm!
Ne e duam: Milk & Honey Moisturising Krem për duar

Masazhoni kutikulat tuaja
Siç u përmend më lart, një masazh ditor i kutikulave është i nevojshëm për thonjtë e shëndetshëm. Por nëse shihni se një krem nuk mjafton për të trajtuar thonjtë tuaj, ka mënyra të tjera për t'i ushqyer ata. Filloni me një pastrim duarsh që largon çdo lëkurë të thatë dhe më pas aplikoni vajin e kutikulave për një rezultat të butë.
Ne e duam: Skrabi për zbutjen e duarve me qumësht dhe mjaltë për thonjtë dhe kutikulat me vaj "One Expert Care".

img-1.jpg 

Lyeni thonjtë tuaj në mënyrën e duhur
A i keni bërë ndonjëherë thonjtë tuaj përpara dhe mbrapa? Mos! Kjo mund të shkaktojë thyerje dhe lëkurë. Pra, sigurohuni që të paraqisni gjithmonë në një drejtim. Një gabim tjetër i zakonshëm është prerja e kutikulave tuaja në vend që thjesht t'i shtyni ato prapa. Kjo e fundit është një alternativë shumë më e mirë, pasi prerja mund të çojë në infeksion. Konsideroni gjithashtu të kaloni skedarin tuaj metalik në një material më të butë pasi mund të jetë shumë i ashpër.
Ne e duam: The One Nail File and Buffer

JEPINI THONJËVE TUAJ PAK PUSHIM
Ne i duam manikyrat, por thonjtë e lëmuar vazhdimisht mund të jenë të dëmshme në planin afatgjatë. E shihni, thonjtë thithin substanca, madje më shumë se sa lëkura, dhe kjo i thajnë ato. Mund të çojë gjithashtu në njollë, gjë që nuk është një pamje e bukur. Kështu që përpiquni të bëni një pushim nga lustrimi herë pas here. Gjatë pushimit ju mund të trajtoni thonjtë tuaj me produkte ushqyese si një maskë duarsh.
Ne e duam: Maska e duarve suedeze Spa Soft Tide 

MERRNI SUPLEMENTE
Thonjtë e fortë dhe të shëndetshëm mund të vijnë edhe nga brenda. Një suplement që është krijuar posaçërisht për të përmirësuar cilësinë e flokëve dhe thonjve tuaj mund të përmirësojë vërtet pamjen e tyre. Kërkoni përbërës si hekuri, i cili është i rëndësishëm për një shtrat të shëndetshëm të thonjve dhe L-cisteina, që i bën thonjtë më të fortë.
Ne e duam: Wellness By Oriflame Kompleksi Nutri për Flokët dhe Thonjtë

img-2.jpg 

WEAR GLOVES OUT- AND INDOORS
Dorezat janë një domosdoshmëri në dimër! Dhe ne nuk nënkuptojmë vetëm palën tuaj normale të dorezave pambuku. Një grup dorezash hidratuese të mbushura me krem duarsh NovAge Intensive Age Defense SPF 25 është i mrekullueshëm për t'u pasur gjatë muajve të ftohtë. Thjesht vendosni ato kur lëkura juaj ka nevojë për një nxitje shtesë ose përdorni gjatë natës për hidratim më të thellë. 
Ne i duam: NovAge Doreza hidratuese