5 gabimet gjatë manikyrit që të mos i bëni më kurrë!

Ju nuk keni nevojë të jeni një manikyrist profesionist për të pikturuar thonjtë tuaj, por ju duhet të kujdeseni për të mos bërë disa gabime të zakonshme. Këto janë 5 gabimet më të zakonshme të manikyrës që të mos i bëni më kurrë!

1. JU KALONI BAZËN 
Përgatit sipërfaqen e thonjve për të marrë një shtresë të parë të dhe të qetë, ndërsa parandalon ngjyrosjen. Thoi juaj natyrale përmban vajra që parandalojnë që pllaka e thonjve të absorbohet mirë. Pra, gjithmonë duhet të vulosni vajrat me një SHTRESË BAZË Dhe si një bonus, manikyri juaj i preferuar do të zgjasë shumë dhe më gjatë. 

2. YOU FILE BACK AND FORTH
Meqenëse maja e thonjëve tuaj është pjesa më e vjetër, më e brishtë, lëvizja mbrapa, me radhë mund të krijojë ndarje, zhvishje, apo edhe thyerje. Provoni ta bëni atë në këtë mënyrë: skedoni një cep të jashtëm të thoit dhe fshini nëpër majë në një drejtim, duke ndaluar në mes. Përsëriteni në atë drejtim derisa të arrihet forma e dëshiruar, pastaj ndërroni anët. 

3. JU I PRENI KUTIKULAT TUAJA 
Pastrimi i copave të vogla të lëkurës rreth thonjëve tuaj është një gjë tjetër. Por nëse ka një gjë që nuk duhet të prisni kurrë, janë kutikulat tuaja (lëkura e hollë, delikate që ulet në bazën e shtratit tuaj të thonjve). Kutikulat janë pengesa mbrojtëse që i mbajnë bakteret jashtë, kështu që shtytja e tyre mbrapa është diçka që nuk duhet ta bëni. 

Për të mbajtur kutikulat tuaja të shëndetshme, ju gjithashtu mund të aplikoni një ushqyes cuticle cream. Kur kutikulat thahen, ato mund të plasariten dhe thyhen, gjë që mund të jetë jashtëzakonisht e dhimbshme. Mbani një kavanoz me krem kutikule në tryezën tuaj ose afër shtratit, dhe hidratoni sa herë që ndjehen të thatë thonjtë tuaj.

4. JU APLIKONI SHUMË LYERJE 
Lyerjet e holla janë çelësi i një manikyri të qëndrueshëm. Nëse i bëni ato shumë të trasha, ata do të zhvishen, fshihen ose bijnë shumë më lehtë. Lyerja dy herë është përgjithësisht më e mira!

5. JU NUK PËFUNDONI MAJAT 
A kanë manikyrët tuaj një tendencë për t'u thyer në majë të thonjve tuaj? Nuk je vetëm! Bëjeni këtë: Pasi të aplikoni shtresën tuaj të parë të llakut, merrni majën e furçës tuaj dhe rrëshqitni atë mbrapa , me radhë kundër skajit të thonjëve tuaj. Bëni të njëjtën gjë me lyerjen e dytë. Rretho me të njejtën lyerje dy ose tre ditë më vonë për sigurim shtesë.


Fjalët nga: Fotografitë nga: Kristine Wreyford, Victoria Stillwell Hair & Makeup: Åsa Östergren