5 Gjërat që mund t'i bëjnë aknet më keq - dhe si t'i parandaloni ato!

A luftoni me lëkurën vajore dhe çarjet? Nuk je vetem! Shumë gra të rritura pësojnë puçrra në një pikë të jetës së tyre. Aknet shkaktohen kryesisht nga hormonet ose gjenet, por ndikohen edhe nga stili i jetës tonë. Zbuloni se çfarë mund të bëni për të zvogëluar puçrrat duke ndryshuar mënyrën se si jetoni.

Dietë
Problemi: Ekziston një lidhje midis një diete të lartë sheqeri dhe akneve. Ndoshta nuk do të jetë befasuese që trajtimet me sheqer nuk e bëjnë lëkurën tuaj asnjë favor.

Zgjidhja:
Trajtimi i sheqerit duhet të jetë vetëm ai - një trajtim - dhe jo diçka që shijohet çdo ditë. Ndërroni atë bukë të bardhë dhe makarona për varietete të pasura me fibra integrale, zvogëloni marrjen tuaj të përgjithshme të sheqerit dhe shtoni disa vitamina, minerale dhe OMEGA 3 që duan lëkurën në dietën tuaj. Lëkura juaj do t'ju falënderojë!

Stresi
Problemi: Stresi rrit kortizolin, i cili nga ana tjetër rrit prodhimin e vajit në lëkurë, gjë që mund të keqësojë aknet. Prodhimi i rritur i kortizolit gjithashtu mund të shkaktojë probleme me gjumin, gjë që e bën lëkurën tonë të duket edhe më e keqe, sepse lëkura jonë zakonisht rigjenerohet gjatë gjumit.

Zgjidhja
: Në shoqërinë e sotme, stresi është i vështirë për tu shmangur - kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të planifikoni në një kohë të shkurtër. Një ide e mirë është të kaloni ca kohë në natyrë, e cila dihet se ul nivelin e stresit fizik dhe psikologjik. Mjekët në Mbretërinë e Bashkuar kanë filluar të përshkruajnë "natyrën" për pacientët e tyre për të ulur ankthin dhe për të rritur lumturinë.

Pirja e Duhanit
Problemi: Pirja e duhanit është një nga faktorët kryesorë që shkakton blackheads dhe kokë të bardha te gratë mbi 25 vjeç. Duhani stimulon një kimikate që ndikon në prodhimin e sebum dhe bllokimin e poreve.

Zgjidhja:
Nëse jeni duhanpirës, braktisja është një nga gjërat më të mira që mund të bëni si për lëkurën tuaj ashtu edhe për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Mund të mos jetë e lehtë, por me siguri do t’ia vlejë!

Lagështi
Problemi: Klimat e nxehta mund të jenë të bukura, por shumë njerëz pësojnë një përkeqësim të lëkurës me vaj dhe poreve të bllokuara gjatë muajve të lagësht të verës.

Zgjidhja: Whatfarë mund të bëjmë? Përdorni produkte që zvogëlojnë prodhimin e tepërt të sebumit dhe parandalojnë bllokimin - produktet që përmbajnë acid salicilik janë veçanërisht të efektshme!

Përkujdesje lëkure
Problemi: Shumë gra pastrojnë dhe thahen lëkurën e tyre të yndyrshme për t'u marrë me breakout. Ajo që nuk e dinë është se kjo mund të rrisë prodhimin e naftës edhe më shumë - gjë që mund të çojë në pore dhe bllokime më të bllokuara! Lëkura me vaj mund të jetë madje një simptomë e dehidrimit - që do të thotë se tharja e lëkurës edhe më shumë është një ide me të vërtetë e keqe.

Zgjidhja: Ajo që lëkura juaj vërtet ka nevojë për një pastrues që është edhe Moisturizues DHE GENTLE, duke e lënë lëkurën tuaj të lumtur dhe të hidratuar.

Fjalët nga: