4 Gabime që mund të bëhen me Ndriques

Meqë ndriquesi është gjëja tjetër kryesore pas konturimit, është e lehtë të tërhiqeni për fuqinë e theksimit. Por përdorimi i një ndriquesi mund të jetë i vështirë. Pra, këtu është një listë e 4 gabimeve fillestare që mund të bëni dhe si t'i shmangni ato!

1. JENI DUKE PËRDORUR NUANCËN E GABUAR
Ndriquesit kryesor nuk janë bërë për çdo ton të lëkurës. Sigurohuni që të përdorni një theksues të ndritshëm që përzihet, në vend se ai që bie ndesh me tonin e lëkurës tuaj. Nëse keni një ton të lëkurës mesatar dhe të errët, zgjidhni nuanca që shkojnë nga ari deri në bronz. Keni lëkurë të zbehtë? Pastaj shkoni me tone më të tejdukshme, fildishi.

2. PO E APLIKONI GABIMISHT
A po përdorni një ndriques krem ? Atëherë nuk duhet të përdorni mjete, pasi rezultati përfundimtar mund të duket i pabarabartë. Në vend të kësaj, ngrohni atë midis gishtërinjve dhe pastaj shtypni butësisht në zonat që dëshironi të nënvizoni.A po përdorni një ndriques të lëngshëm mbi pudrën e pluhurit? Mos e bëni! Kjo mund ta bëjë që pudër të duket e pabarabartë dhe jo e përsosur. Në vend të kësaj, kaloni në një pudër themelore të lëngshme pluhur.

Një tjetër gabim i zakonshëm i aplikimit është të qenit shumë i padurueshëm. Kur përdorni ndriques të lëngshëm mbi pudrën e lëngshme, duhet të prisni që të dyja të thahen së pari. Pastaj vendosni pamjen me një pluhur të tejdukshëm.

3. PO E APLIKONI NË VENDE TË GABUARA
Ndriqusi në të vërtetë mund ta bëjë fytyrën tuaj të duket më e gjerë nëse nuk po theksoni zonat e duhura. Ka për qëllim të përmirësojë mollëzat tuaja, harkun e kupidit dhe hundën. Pra, natyrshëm, ju do ta humbni atë efekt nëse e aplikoni atë në të gjithë fytyrën tuaj. Gjithashtu, shpërndarja më shumë e produktit mund t’ju bëjë të dukeni të lodhur.

 

 

4. PO APLIKONI SASI SHUMË TË MADHE 
Shumë pudër shimmery do t'ju bëjë të dukeni të ngrirë, në vend që t'ju japin shkëlqim delikate. Prandaj, mbani në mend se Ndriquesi duhet të reflektojë dritën dhe të duket i freskët, jo i shurdhër.

Sa duhet të aplikoni varet gjithashtu nga cilësia e dritës së mjedisit tuaj. Për ambientet me dritë më të butë dhe të errët mund të shkoni më ekstreme, por në rrezet e diellit është më mirë ta mbani atë delikate. Një këshillë është të aplikoni dritën tuaj në të njëjtin lloj drite, si ai në të cilin do të kaloni kohë më vonë. Vetëm për t'u siguruar që nuk jeni befasuar nga intensiteti i pamjes suaj!


Fjalët nga: Fotografitë nga: Anna Mårtensson, Oriflame brand Fotografe