Si ta bëni që parfumi të zgjasë më shumë

Mund të vishni një xhaketë lëkure dhe ta vishni gjatë gjithë ditës, por nuk është krejt e njëjta me aromat. Nëse e keni gjetur veten duke hyrë në shishe të rënda, zbukuruese të eliksirit tuaj të preferuar, sepse mendoni se parfumit tuaj i duhet një prekje, mund ta gjeni interesante.

Çfarë ka për mua?
Nuk është sekret që aromat kategorizohen ndryshe, në varësi të përqendrimit të vajrave të parfumeve aktualë në përzierje. Logjikisht, sa më e lartë të jetë sasia e substancave aromatike aktuale, aq më e fortë është aroma, aq më e gjatë do të zgjasë - dhe aq më shumë ia vlen. Sidoqoftë, fakti më pak i njohur është se jetëgjatësia e parfumit gjithashtu ka shumë lidhje me përbërësit e saj. Shënime më të spikatura bazë - mendoni me dru ose orientale, si myshk, dru sandali ose vanilje - do të thotë që një aromë do të zgjasë më gjatë. Aromat e freskëta kanë një tendencë të zhduken më shpejt, kështu që kombinimet me agrumet ose lulet nuk do të kenë të njëjtën fuqi qëndrimi.

Kur është koha?

Zgjedhja e momentit të duhur për të aplikuar parfum duhet pak më shumë konsideratë nga sa mendoni. Lëkura duhet të jetë e pastër, por jo e lagësht, dhe nuk doni të lini njolla në rrobat tuaja. Mënyra më e lehtë për të arritur këtë ekuilibër në dukje të komplikuar është që së pari të bëni dush - do të hapni poret tuaja dhe do të ndihmoni me thithjen - përkëdheleni duke e tharë me një peshqir, dhe vetëm atëherë llakoni parfumin. Për të mbyllur në parfum edhe më mirë, ju mund të dëshironi të aplikoni disa locion së pari - kjo do të hidratojë lëkurën tuaj dhe do të forcojë fuqinë e qëndrimit të aromës. Mos harroni të prisni një moment para se të vishni rrobat, përndryshe, disa nga aromat do të fshijnë dhe rrezikoni të njollosni materialin.Ku të synoni?
Ju me siguri e dini se të gjithë aplikojnë parfum në kyçet e duarve, por a e dini pse? Shtë për shkak të pikave të pulsit: vendet në trupin tuaj ku enët e gjakut shtrihen cekët nën lëkurë dhe, për rrjedhojë, zakonisht janë më të nxehta. Nxehtësia aktivizon parfumin gjatë ditës, dhe e ndihmon atë të zhvillohet. Përveç insekteve të kyçeve, pikat e tjera të pulsit janë të vendosura në qafën tuaj: në bazën e fytit dhe prapa veshëve, por edhe pas gjunjëve dhe kyçeve të këmbëve. Lëkura e zhveshur është gjithmonë receptori më i mirë për parfum, pasi lidhet me vajrat natyralë, por nëse dëshironi të mbani atmosferën tuaj aromatik gjatë gjithë ditës, merrni parasysh edhe aromatizimin e flokëve tuaj. A e vini re që herën e fundit kur shkuat në zjarr, nuk mund të dilnit erën e tymit nga flokët tuaj në dukje për ditë? Me parfum, intensiteti do të jetë i ngjashëm, por cilësia e përvojës do të përmirësohet në mënyrë dramatike. Thjesht shmangni spërkatjen e aromës direkt mbi tresses tuaj - vendosja e tij në një furçë së pari do ta transferojë atë thjesht mirë, dhe nuk do të thajë flokët tuaj.

Por si?
Ka shumë mënyra për të maksimizuar jetëgjatësinë e parfumit tuaj, por zgjidhja më e mirë dhe më e thjeshtë është të përdorni një produkt të së njëjtës linjë së bashku me aromën tuaj. Nëse xhel dhe lagështuesi juaj i dushit mbajnë të njëjtën aromë, ai do të përforcohet dhe ka më pak të ngjarë të zbehet para fundit të ditës. I tillë është rasti me MISS GIORDANI EAU DE PARFUM’S, i cili do t'ju ndihmojë të mbani aromën Italiane deri në mbrëmje. Ndoshta mashtrimi më i dashur është të aplikoni një pikë të produktit të bazuar në petrolatum, siç është TENDER CARE PROTECTING BALM, në vendin që dëshironi të spërkatni me parfum. Cilësitë okluzive të substancës funksionojnë si një hidratues super i ngarkuar që bllokohet në aromë edhe për më gjatë. Mos i fërkoni kyçet e kyçeve së bashku! Përkundër besimit popullor, ju nuk po bëni që lëkura juaj të thithë më shumë parfumë në atë mënyrë, por më tepër duke detyruar që notat kryesore të zhduken më shpejt, duke grabitur aromën e disa forcave të saj

Nëse gjatë ditës e gjeni veten pa parfum pa aromë, nuk do të thotë që parfumi juaj i preferuar të zhduket nga lëkura juaj më shpejt seç është menduar. Me shumë mundësi, ju jeni thjesht një viktimë e lodhjes së nuhatjes: hunda juaj nuk është në gjendje të marr të njëjtën erë pas ekspozimit të gjatë ndaj saj. Trurin tonë kemi një aftësi të mahnitshme të mësohemi me aromat me kalimin e kohës, që do të thotë se edhe nëse ne nuk mund ta kuptojmë vetë, njerëzit e tjerë janë akoma në gjendje të na nuhasin mjaft mirë. Prandaj zgjidhni aromën tuaj të nënshkrimit me mençuri!

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame CE