6 këshilla për të reduktuar hiperpigmentimin dhe zbardhjen e lëkurës

Si të shpëtoni nga një ton i pabarabartë i lëkurës? Lexoni për këshillat tona të thjeshta të jetesës dhe kujdesin e synuar të lëkurës që ndihmon në marrjen nën kontroll të hiperpigmentimit dhe çngjyrosjes së lëkurës.

Hani një dietë të shëndetshme
Ngarkoni në zarzavate! Ju mund ta dini se një dietë e shëndetshme është çelësi për lëkurë të shëndetshme, por a e dinit një dietë të pasur antioksidant (p.sh. frutat dhe perimet) mund të zvogëlojnë radikalet e lira në lëkurën tuaj, të rritin lëkurën e shëndetshme dhe të ndihmojnë në reduktimin e çngjyrosjes dhe hiperpigmentimit të lëkurës? 

Përdorni gjithmonë SPF
Ndërsa ne e duam diellin për rrezet e tij ngrohëse, ai nuk po i bën gjithmonë ndonjë favor lëkurës sonë. Rrezet e diellit janë shkaku numër një i hiperpigmentimit dhe njollave të errëta, si dhe plakjes së lëkurës si rrudhat dhe këmbët e sorrës. Bëni zakon të mbani SPF çdo ditë nëse ekspozoheni në dritën e drejtpërdrejtë të ditës, edhe në ditët me re.

Shmangni ndotjen në lëkurë
Nëse jetoni në një qytet, lëkura juaj është e ekspozuar ndaj grimcave kimike dhe fizike të ndotjes nga për shembull tymrat e shkarkimit dhe pluhuri çdo ditë. Kur këto grimca mblidhen në lëkurën tuaj, ato mund të shkaktojnë stres oksidativ që e bëjnë lëkurën tuaj më të prekshme ndaj hiperpigmentimit dhe njollave të errëta. Një nga mënyrat më të mira për ta shmangur këtë është të siguroheni që gjithmonë, dhe nënkuptojmë gjithmonë, të pastroni fytyrën gjatë natës për të hequr qafe të gjitha njollat. Ne gjithashtu rekomandojmë përdorimin skin care produkte me proteksion nga pluhuri të integruara në formulime, që mbrojnë lëkurën tuaj nga efektet negative të këtyre grimcave të dëmshme. 

Mbroni barrierën e lëkurës
Ashtu si muret e shtëpisë tuaj ju mbrojnë nga elementët e jashtëm, funksioni pengues i lëkurës tuaj është çelësi për të mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshme me një ton të barabartë të lëkurës. Gjatë natës, barriera e lëkurës riparon dëmtimet që kanë ndodhur gjatë ditës. Për të mbrojtur pengesën e lëkurës tuaj, sigurohuni që ta mbani lëkurën tuaj të hidratuar dhe përdorni përbërës si niacinamidi që funksionon në Përforëcues i barrierës së lëkurës .

Përdorni kujdesin e lëkurës për hiperpigmentim dhe çngjyrosje të lëkurës 
Nëse taktikat tuaja parandaluese nuk ju ndihmojnë dhe tashmë keni njolla të errëta dhe njolla të tjera të lëkurës si zverdhje, gri ose skuqje, kujdesi i lëkurës i krijuar për të reduktuar hiperpigmentimin dhe çngjyrosjen e lëkurës mund të ndihmojë. NovAge Brilliance është gama jonë e avancuar e kujdesit për lëkurën që redukton të gjitha çngjyrosjet kryesore të ngjyrës së lëkurës dhe njollat e errëta në vetëm dy javë*. 

Si funksionon?
• Teknologjia e Rregullatorit të Tonit të Lëkurës çaktivizon prodhimin e tepërt të melaninës◊, redukton hiperpigmentimin dhe përmirëson zbardhjen e tjera të ngjyrës së lëkurës.
• Qelizat staminale të bimës Ribwort ndihmojnë në neutralizimin e efekteve të stresit oksidativ për të ndihmuar në luftimin e të gjitha çngjyrosjeve kryesore të tonit të lëkurës.
• Strategjia e lagështisë Aqua-Bank i siguron lëkurës hidratim gjatë gjithë kohës që e bën atë të duket e tejdukshme dhe shkëlqyese.

*Testuar nga konsumatori
◊Bazuar në aktivitetin e Teknologjisë së Rregullatorit të Tonit të Lëkurës në MITF - një rregullator mjeshtër i pigmentimit - i testuar in vitro.

Fjalët nga: