3 mënyra të vërtetuara shkencërisht për të marrë një rutinë të mëngjesit që ju bën të lumtur

Fillimi i ditës siç duhet është çelësi për t'u siguruar që të dukeni dhe të ndiheni të lumtur gjatë gjithë ditës. Këtu janë 3 mënyra të vërtetuara shkencërisht për të krijuar një rutinë të mëngjesit që ju bën të ndiheni mirë.

1. Zgjohuni në të njëjtën kohë çdo mëngjes!
Njerëzit janë krijesa të zakonit, dhe duke vendosur alarmin për të njëjtën kohë çdo ditë, ne stërvitim trupat tanë të pushojnë siç duhet. E dini sa më mirë ndiheni pas një gjumi të mirë, apo jo? Mbani këtë në mendje ndërsa i rezistoni dëshirës për të shtyrë në gjumë. Terapistët e gjumit shpesh përshkruajnë një kohë të rregullt zgjimi, ose kufizim të gjumit, për të mposhtur pagjumësinë, këshilla që bazohen në studimin shkencor.

Duke pasur parasysh që ju ndoshta keni nevojë të filloni punë ose shkollë në të njëjtën kohë çdo ditë, zgjidhni një kohë që përshtatet me jetën tuaj dhe atë që ju bën të ndiheni mirë. Ne nuk nënkuptojmë vetëm ditët e javës, duhet të funksionojë edhe gjatë fundjavave. Pra, zgjidhni një kohë që funksionon gjatë gjithë javës dhe provojeni për një ose dy muaj. Vazhdoni, mëngjes të lumtur!

2. Mëngjesi i shëndetshëm është çelësi i një rutine të mrekullueshme të mëngjesit!
Një mëngjes i mirë i shëndetshëm është çelësi për të filluar ditën siç duhet. Jo vetëm që ju jep ushqimin e duhur për t’ju mbajtur deri në vaktin tuaj të ardhshëm, por gjithashtu i blini vetes pak kohë për të menduar për ditën në vazhdim. Pra, hiqeni telefonin tuaj dhe përqendrohuni në atë që do të hani. Marlene Nordlander, Trajner i Lartë Global Wellness dhe Dietist i Regjistruar, thotë:

"Unë mendoj se mëngjesi është një nga vaktet më të gëzueshëm të ditës! Fillon dita ime në mënyrën më të mirë. Hulumtimet kanë treguar se mëngjesi ka efekte pozitive në njohjen, siç është bërja e gjërave që kërkojnë vëmendje, funksion ekzekutiv dhe kujtesë. Disa studime madje sugjerojnë që të anashkalosh mëngjesin lidhet me obezitetin. Por për t'ju ushqyer me ushqyesit e duhur është mirë të zgjidhni një mëngjes të pasur me proteina dhe fibra dietike. Zgjidhni vezët, produktet e qumështit, frutat dhe manaferrat dhe bukën ose drithërat integrale! Unë e di që disa njerëz kanë vështirësi të hanë në mëngjes. Në atë rast mund të jetë më e lehtë të pini mëngjesin tuaj. Provoni një gojëmjaltë të mbushur me produkte të mira si qumështi (ose alternativë me bazë bimore), fruta, drithëra dhe ndoshta pak pluhur proteina, të tilla si Wellness ynë i preferuar nga Oriflame Protein Blend ose Natural Balance Shakes. ”

img-1 - 3 Scientifically Proven Ways to Get a Morning Routine That Makes You Happy.jpg

3. Gjeni kohë për Make up!
Veshja e grimit si pjesë e rutinës tuaj të mëngjesit mund të ndihmojë në përmirësimin e besimit tuaj. Meqenëse pamja juaj është e lidhur ngushtë me atë se si ndiheni, aplikimi i produkteve që janë krijuar me një rezultat të shkëlqyeshëm dhe një përvojë aplikimi të mrekullueshëm në mendje, mund të ndihmojë në krijimin e një rutine të mëngjesit që rrit lumturinë. Fondacioni Giordani Gold Pure Úforia SPF 35+ nuk është vetëm bukur për tu aplikuar dhe ju jep një shkëlqim të ngjashëm me kristalin, por gjithashtu përmban Harmony Essence. Kjo është një teknologji e strukturës, e zhvilluar nga shkencëtarët, për t'ju ndihmuar të bëni ju dhe lëkurën tuaj të ndiheni të lumtur kur aplikoni. Për më tepër, me atë SPF, do të ndiheni mirë duke e ditur që lëkura juaj është e mbrojtur nga dielli.

Pra, ja ku i keni, 3 mënyra super të lehta për ta bërë rutinën tuaj të mëngjesit më të lumtur, siç dëshmohet nga shkenca!