Hap pas hapi: Regjimi i fundit i kujdesit për lëkurën

Përkushtimi i rutinës suaj të kujdesit për lëkurën për 2 minuta, dy herë në ditë, është gjithçka që ju nevojitet për të mbajtur lëkurë të shëndetshme dhe më të re. Një rutinë hap pas hapi lejon lëkurën të marrë frymë dhe e bën atë më të hapur ndaj çdo produkti që aplikoni. Lexoni më tej ose shikoni rutinën tonë të lehtë për t'u ndjekur me katër hapa të kujdesit për lëkurën, e krijuar për të maksimizuar efektin e kujdesit për lëkurën tuaj.

1. PASTRIMI
Pastrues – Hapi i parë në rutinë është pastrimi i lëkurës nga të gjitha papastërtitë dhe largimi i qelizave të vdekura të lëkurës. Kjo lejon që produktet të përthithen më mirë dhe të japin rezultate optimale. Përdorni një pastrues në mëngjes dhe në mbrëmje për të hequr make-up-in, vajin e tepërt dhe papastërtitë e tjera.

2. TONI
Tonerët qetësojnë dhe balancojnë nivelin e hidratimit të lëkurës dhe e përgatisin lëkurën që të absorbojë më mirë produkte të tjera të kujdesit të lëkurës. Përdorni një tonik për të hequr gjurmët përfundimtare të make-up-it dhe për të lënë lëkurën të hidratuar dhe shtrënguar, me pore më pak të dukshme. 

3. SYTË
Krem për sytë – Lëkura rreth syve është më e hollë dhe më delikate që do të thotë se shenjat e plakjes shfaqen më herët. Kremrat e syve kanë strukturë më të lehtë dhe depërtojnë më lehtë në lëkurë. Ato janë pa aromë për të minimizuar irritimin. Përdorni një krem për sytë në mëngjes dhe në mbrëmje për të synuar nevojat specifike të syve si linjat e holla, rrathët e errët dhe fryrjet.

4.  EFEKTIVE
Mënyra më e mirë për të rritur efektin e kremrave të ditës dhe të natës është përdorimi i një serumi. Serumet përmbajnë një përqendrim më të lartë të përbërësve aktivë që depërtojnë më thellë dhe më shpejt në lëkurë për të dhënë rezultate edhe më të mira. Përdoreni serumin çdo ditë, para kremit të ditës dhe të natës.

5. HIDRATIMI 
Krem dite - Përfundoni rutinën tuaj të mëngjesit me një krem ditor, për të hidratuar dhe mbrojtur lëkurën nga agresorët e jashtëm si ndotja. Sigurohuni që të përdorni një SPF në mëngjes për të mbrojtur lëkurën tuaj nga rrezet e dëmshme UV. Aplikojeni në fytyrë, qafë dhe dekolte për mbrojtje maksimale. Shmangni zonën e syve pasi tashmë është trajtuar me krem për sytë.

Krem nate - Gjatë natës lëkura juaj pushon dhe rimëkëmbet, kështu që është më e pranueshme ndaj përbërësve të fuqishëm në kremin tuaj të natës. Aplikojeni në një fytyrë të pastër pas serumit, për të ndihmuar në rikthimin e pamjes rinore të lëkurës. 

 

Fjalët nga: Fotografitë nga: Craig Teunissen