Udhëzuesi fillestar për kujdesin e lëkurës

A jeni gati të filloni të merrni seriozisht kujdesin e lëkurës dhe të investoni në lëkurën tuaj për një kohë të gjatë? Këtu janë disa këshilla të lehtë për të filluar!

1. Jini optimist për shqetësimet tuaja të lëkurës
Kur të jeni gati për të arritur nivelin e duhur nga pastrimi dhe hidratimi, gjeni vetës një rutinë të plotë për kujdesin e lëkurës të optimizuar ndaj shqetësimeve specifike të lëkurës. Kjo mund të kërkojë një konsultë për kujdesin e lëkurës, leximin e etiketave dhe disa gjykimeve dhe gabimeve për të gjetur se çfarë funksionon më së miri për ju. Ju nuk duhet të përdorni një pastrues gjenerik që mund të heqë lagështinë e lëkurës tuaj nëse keni lëkurë të thatë, për shembull!

2. Përdorni një rutinë dy herë në ditë
Rutinat më të avancuara të kujdesit të lëkurës përmbajnë aktive të ndryshme që japin magjinë e tyre gjatë ditës dhe natës. Nëse jeni duke bërë rutinën tuaj një herë në ditë, ju jeni duke i humbur përfitimet shtesë. Pra, bëhuni të zellshëm dhe bëjeni rutinën tuaj dy herë në ditë - lëkura juaj do t'ju falenderoj!

3. Maska e natës  

Përshëndetni vetë-kujdesin e ëmbël! Një maskë gjatë natës është plotësuesi i përsosur për rutinën tuaj, veçanërisht nëse keni qenë në kushte tharjeje si nën AC ose jashtë në dimër. NovAge Overnight Maska e natës është krijuar për të ndihmuar në rehidratimin e lëkurës me përbërës të fuqishëm si acidi hialuronik, gjalpën Cupuaçu dhe vajin Inca 

4. Rutina javore  
Përfshini një rutinë javore për kujdesin e lëkurës në jetën tuaj. Disa produkte mund të bëjnë mrekulli për lëkurën tuaj, por nuk janë bërë për t'u përdorur në përditshmëri. Exfolitantet duke hequr qelizat e vdekura të lëkurës, duke i zbutur poret dhe zbutur lëkurën për të arritur një nuancë më të ndritshme të lëkurës.

5. Kujdesindaj lëkurës për pamje rinore   
Edhe pse lëkura juaj ende mund të ketë pamjen e saj rinore, nuk është shumë herët për të filluar përdorimin e produkteve që ndihmojnë për ta ruajtur atë pamje. Sa më herët të filloni me masa parandaluese, aq më mirë do të duket lëkura juaj në të ardhmen.

6. Përdorni SPF çdo ditë
Investoni në një krem dielli të mirë për përdorim të përditshëm. Ju mund të mendoni se nuk keni nevojë për krem dielli çdo ditë, por duke pasur parasysh se rrezet UV mund të depërtojnë përmes ererave dhe frymes në sipërfaqet me shkëlqim, kjo është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të mbajtur lëkurën tuaj të butë në një afat më të gjatë.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame