Pse të gjithë flasin për vajrat e flokëve

Vendosja e vajrave natyralë në flokët tuaj mund të duket kundërintuitive; në fund të fundit, ne i lajmë flokët për të hequr qafe vajin dhe yndyrën. Por në vend që t'i lërë flokët tuaj të çalë, vajrat e flokëve i shpëtojnë flokët e dëmtuar dhe i japin një fund të butë dhe të lëmuar. Ja pse ata kanë marrë vulën e miratimit të ekspertit të flokëve.

SHËNDETI DHE RRITJA E FLOKËVE
Vajrat e flokëve ofrojnë një mori përfitimesh, nga parandalimi i dëmtimit deri te përmirësimi i fleksibilitetit dhe forcës – gjë që në fund mund të çojë në Rritjen e flokëve. Ata e bëjnë këtë duke mbrojtur flokët nga agresorët e jashtëm si krehja e ashpër ose tharja e flokëve me peshqir, të cilat në fakt mund të dëmtojnë gjëndrat e flokëve. Por ka vajra më të rëndë dhe më të lehtë për të zgjedhur, dhe ato bëjnë gjëra të ndryshme për flokët tuaj:

"Vajrat më të rëndë do të depozitohen në pjesën e jashtme të flokëve, duke mbuluar fibrën e flokëve, e cila do të jetë linja e parë e mbrojtjes kundër agresorëve të jashtëm", thotë Prunelle Garret, shkencëtarja jonë e teknologjive kozmetike. Agresorët mund të përfshijnë mjaft të thjeshtë

“Vajra të tjerë më të lehtë mund të depërtojnë më thellë në fibrën e flokëve për të përmirësuar fleksibilitetin dhe për të forcuar flokët nga brenda jashtë”, thotë Garret, i cili mbron më shumë nga agresorët mjedisorë si ndotësit.

Sigurisht, arsyeja pse shumë prej nesh i njohin dhe i duan vajrat e flokëve shkon përtej mbrojtjes dhe rritjes së flokëve; ata janë të njohur për përmirësimin e shkëlqimit, kështu që ju mund të merrni atë përfundim të denjë të sallonit në shtëpi. Dhe madje është treguar se ruajnë integritetin e stilit të flokëve të dredhur për më gjatë.

 

H2: CILI VAJ FLOKËVE FUNKSIONON PER JU?
Ekziston një vaj natyral për të gjitha shqetësimet tuaja për kujdesin e flokëve, por ne kemi disa të preferuarat. Nëse flokët tuaj ndihen të thatë në prekje ose të dëmtuar dhe vërtet dëshironi të përmirësoni strukturën, atëherë duhet të zgjidhni një vaj më të rëndë që do të veprojë në sipërfaqe, si për shembull, vaji i flokëve Eleo Repairing Overnight. Nëse flokët tuaj janë të dëmtuar thellë dhe dëshironi të veproni mbi to pa ndryshuar strukturën, atëherë duhet të shkoni drejt vajrave më të lehta të flokëve si vaji i kokosit Love Nature Hair Oil.

Në fund të fundit varet nga rezultati që po kërkoni dhe nga lloji i flokëve tuaj. Për shembull, vaji i kokosit është i mirënjohur për përfitimet e tij anti-mikrobiale, përveç reduktimit të dukshmërisë së thekoneve dhe për këtë arsye mund të rekomandohet për njerëzit me zbokth, megjithëse do të ketë vetëm një efekt të butë. Produkte të veçanta të tilla si Shampo Love Nature për Kontrollin e Zbokthit Tea Tree Oil & Rodhe do të kenë një efekt më të madh në trajtimin e zbokthit.

Vaji Eleo Protecting Hair Oil mund të përdoret për të mbrojtur flokët përpara stilimit dhe për të kontribuar në mbrojtjen e ngjyrës ndërsa vaji Eleo Oil Instant Nourishing Hair Oil jep hidratim dhe ushqim dhe jep shkëlqim dhe shkëlqim.

H2: PËRFITIMET QË SHKOJNË PËRTEJ
Keni nevojë për vajra për flokët kur tashmë jeni duke përdorur kondicioner? Rezulton se ata bëjnë gjëra të ndryshme: vajrat e flokëve konsiderohen më shumë si një trajtim për një problem ekzistues të flokëve, ndërsa aplikimi i kondicionerit është më i përgjithshëm.

Vajrat e flokëve mund të aplikohen në zona specifike dhe më të vogla, ndërsa aplikimi i kondicionerit është më i përgjithshëm”, thotë Garret. “Nëse një zonë ka nevojë për vëmendje të veçantë dhe akoma më shumë kondicioner, siç janë majat e dëmtuara, për shembull, një vaj ose serum flokësh do të sjellë kujdes shtesë në atë zonë specifike pas aplikimit.”
 

SI TA PËRDORNI
Vajrat e flokëve mund të përdoren në momente të ndryshme të rutinës suaj të kujdesit të flokëve:
• Si një trajtim gjatë natës/para-shampo: këtu do të aplikoni më shumë vaj në flokët tuaj për t'i ngopur dhe me të vërtetë i lini të zhyten për të sjellë kujdes të thellë. Kur t'i lani flokët të nesërmen, shampoja do të heqë yndyrën e tepërt, por do të mbetet një mbetje për të ruajtur përfitimin e kondicionimit. Prandaj, nëse vendosni të përfshini vajin e flokëve në rutinën tuaj si një trajtim gjatë natës, mund të anashkaloni kondicionerin pas shampos tuaj. Kjo nuk duhet të bëhet shumë shpesh në mënyrë që të mos yndyrosni lëkurën e kokës dhe të mbingopni flokët. Rekomandohet një herë në javë.
• Si serum flokësh: mund të aplikoni në zona specifike për nevoja të synuara. Kjo mund të bëhet aq sa nevojitet. Aplikoni disa pika në duart tuaja dhe fërkojini ato së bashku në mënyrë që të kenë një shtresë të hollë përpara se t'i aplikoni në flokë.