Dekolteja juaj: një dramë për kujdes të lëkurës që po pret të ndodhë!

Për shumë femra, dekolteja mund të bëhet një burim brenge kur fillojnë të plaken. Për shumë femra, dekolteja mund të bëhet një burim brenge kur fillojnë të plaken. Do të jeni ju një nga to? Lexoni në vijim për të zbuluar më shumë për këtë zone të lëkurës dhe se si mund ta mbani me një dukje të bukur dhe rinore.

Mund të pyesni “Çfarë?” 
Për ato që nuk e njohin gjuhën frenge… apo biologjinë… apo biologjinë në frangjisht… decollete(që gjithashtu njihet me një emër tjetër ekzotik: décolletage) është pjesa e sipërme e gjoksit tuaj, pjesa e poshtme e qafës dhe pjesa e krahëve. Po pra miq, është aty, në pasqyrë, sa here që bëni rutinën tuaj për kujdes të lëkurës, por a e vërteni në të vërtetë dhe a i jepni kujdesin që po e kërkon? Shumica e femrave do të thonin jo. Kështu që nëse jeni një nga to, nuk jeni vetëm! 

Përse ka rëndësi? 
Një tjetër pyetje shumë e mirë, me një përgjigjie të rëndësishme. Thënë thjeshtë, kujdesi për lëkurën nuk ka të bëjë vetëm me përkujdesjen për fytyrën tuaj. Në fakt, ju mund të thuani që kujdesi për lëkurë fillon nga gjoksi dhe sipër. Përse? Sepse me lëkurën e fytyrës, lëkura në qafë dhe dekolteja është subject për efektet e plakjes të shkaktuara nga gjenetika dhe faktorët ambientalë siq janë ekspozimi në diell dhe ajri i ndotur. Kjo kthehet në një dermis të dobësuar, dhe shkatërrim të elastinës dhe kolagjenit që çon në (përveç të tjerave) një humbje të elasticitetit të lëkurës, linjave dhe – e gjetët – rrudhave! 

Është një zonë e dobët
Për këtë problem, lëkura e qafës dhe dekoltesë është strukturalisht një nga më të paqëndrueshmet në tërë trupin. Me kalimin e kohës, kjo mund të krijojë shenja të plakjes shumë më dramatike, pasi që lëkura dobësohet, rrudhet dhe shkakton kontrast të dukshëm në zhvillimin në mes të dukshmërisë së gjoksit tuaj dhe qafës me fytyrën

Dhe pastaj kemi gravitetin! 
Kur është fjala për trupin tonë, graviteti ka një shprehi të tmerrshme që e zë vendin aty ku më së paku nevojitet. Dhe fatkeqsisht, pa kujdesin e dedikuar, dekolteja juaj mund të jetë një nga to tek plakeni. Një arsye e shkëlqyeshme për tu organizuar nga herët – posaqërisht nëse dëshironi të shmangni lëkurën që duhet ta mbuloni me rroba apo stoli, në vend se ta shfaqni. 

Pra, cili është plani i veprimit? 
Sigurisht, mund të përdorni një losion për trup apo madje një kremë fytyre për të provuar dhe për të ndalur vrullin. Por ajo do të ju dërgojë aq larg. Në realitet, një solucion parandalues për moshën i punuar specifikisht për qafën dhe dekoltenë tuaj është mënyra më e mirë. Një solucion i qëndrueshëm është NovAge Neck & Decollete advanced sculpting serumi. Konsideroni si armën tuaj secrete në arritjen e një dekolteje më të shëndetshme, me dukje më rinore që dëshironi ta shfaqni – dhe mundeni, me konfidencë absolute! 

Një këshillë kryesore për përfundim 
Tani keni të dhënat për këtë zone misterioze dhe se si të kujdeseni për të. Por përpara se të filloni me kujdesin për dekoltenë tuaj me dashurinë që e meriton, mos harroni këtë këshillë nga ekspertët… siq u përmend më herët, ekspozimi i zgjatur në diell mund të përkeqësojë shenjat e plakjes në qafë dhe dekolte, kështu që gjithmonë kujdesuni për regjimin e dekoltesë tuaj duke aplikuar krem dielli përpara se të dilni nga shtëpia. Parandalimi është gjithmonë më i mirë se kura!