Udhëzuesi juaj i pudrave që duhet të lexoni patjetër

Duhet shumë të mendoni kur blini një pudër: strukturën, ngjyrën, formulën dhe mbulimin. Nëse opsionet duken tepër shqetësuese, mos u shqetësoni, ne ju prezentojmë me udhëzuesin themelor të pudrës

GJETJA E PUDRËS SË DUHUR PËR LËKURËN TUAJ
Mbulimi dhe nevojat e konsistencës ndryshojnë në bazë të llojit të lëkurës, kështu që është e rëndësishme që të identifikoni llojin e lëkurës tuaj përpara se të blini një pudër.

Lëkurë e Yndyrshme
Lëkura vajore do të përfitojë nga një pudër mat që ofron mbulim të mesëm deri të plotë. Kontrolli shkëlqen me një tpudër që hidraton aty ku është e nevojshme, pa inkurajuar prodhimin e yndyrës.

Lëkurë e thatë
Shuani lëkurën e thatë me një mbulim të lehtë, pudër hidratues. Lëshoni arna me flakë me një shtresues të butë përpara se të aplikoni një pudër të lëngshme të pasur me lagështi.

Lëkurë Normale
Nëse keni mjaft fat që të keni lëkurë normale, niveli i mbulimit që zgjidhni varet nga ju. Pse të mos provoni një pudër e lehtë, e pastër ose një krem BB ose CC - aplikoni një serum të ndritshëm nën një çehre të njomë.

Lëkurë në moshë
 Produktet e rënda ose të bazuara në pluhur mund të vendosen në sasi të vogla, duke përkeqësuar shfaqjen e rrudhave. Në vend të kësaj, kërkoni një pudër të mbulimit të dritës që është pasuruar me antioksidantë për të synuar shqetësimet tuaja për plakjen. Hidratuesit me njolla janë po aq të mira.

 3 Këshilla për aplikim të përsosur (çdo herë)

1. Gjithmonë aplikoni pudrën në lëkurën me lagështi të mirë dhe nëse produktet tuaja nuk përfshijnë SPF, shtresa në ekranin e diellit nën pudrën tuaj.

2. Aplikoni pudrën në njërën nga tre mënyrat: Nëse aplikoni me gishta, shtypni pudrën në lëkurën tuaj para se ta fërkoni. Nëse preferoni të përdorni një sfungjer, rrokullisni ngjyrën në lëkurën tuaj për tu përzier. Ata që përdorin një furçë duhet të mbështesin themelet, në goditje të vogla rrethore.

3. Filloni të aplikoni pudrën rreth zonës tuaj të hundës, pasi këtu ndodh më shumë skuqje. Lëreni zonën nën sy të zhveshur (përdorni produkte të lehta në këtë lëkurë delikate) dhe gjithmonë - përzieni mirë në nofullën tuaj.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame