5 Trendet e Qëndrueshme të Bukurisë për të Ditur

Në vitet e fundit ne kemi parë një rritje graduale në praktikat e qëndrueshme në industrinë e bukurisë, por 2019 duket se do të jetë një vit i ndryshimit edhe më të madh. Në Oriflame, është e rëndësishme për ne që të vazhdojmë me këto tendenca të qëndrueshme, që të mund të japim cilësi më të lartë absolute për ju, si dhe për planetin! Këtu janë pesë prirjet e qëndrueshme të bukurisë për të parë këtë vit:

1. Përbërësit Biodegradable

Pra, ne kemi trajtuar microbeads dhe fshin fytyrën, por në 2019 ne mund të presim për të parë shumë më tepër nga lojtarët në fushën e bukurisë. Ne po kuptojmë rëndësinë e qëndrueshmërisë së të gjitha pjesëve të produkteve tona, nga ajo që përmbajnë në atë që ata janë të paketuar.

 

2. Paketimi i Qëndrueshëm

Ndërsa konsumatorët bëhen mbrojtës më të zjarrtë të planetit, kompanitë do të përpiqen të përmbushin kërkesat e qëndrueshme duke përdorur edhe më pak plastikë, në disa raste duke e zëvendësuar atë me plastikën e gjetur nga oqeani. Për shembull, këtu në Oriflame ne po e rrisim përdorimin e plastikës së riciklimit pas PC-së (PCR) - në vitin 2018, në vend të përdorimit të plastikës me bazë nafte, ne kemi përdorur gjithsej 100 tonë plastikë PCR në prodhimin tonë! Shumë kompani të tjera, nëse nuk e bëjnë këtë, do të fillojnë të investojnë dhe të zhvillojnë paketimin e tyre të riciklueshëm dhe / ose ricikluar

3.Produktet rimbushëse

Ne kemi parë pak nga kjo, por ka vend për përmirësim. Do të jenë më shumë kompani duke marrë parasysh një alternativë të re rimbushëse për prodhimet e tua, provoni të rimbushësh ONE Paleta Make-up Pro, e cila mund t'i përshtatni shijen tuaj dhe ngjyrën me nuanca zëvendësuese të matta dhe perla!


4. Aplikacionet mobile

Është shumë e mundshme që në 2019 do të ketë një rritje në aplikacionet që vëzhgojnë dhe vlerësojnë produktet e bukurisë bazuar në kriteret etike dhe të gjelbra. Aplikacionet mobile gjithashtu mund të zvogëlojnë ose madje ta mohojnë nevojën për letër - aplikacioni i njohur Oriflame Conferences ka hequr nevojën për broshura dhe materiale të shtypura në konferencat Oriflame që zhvillohen në të gjithë botën!

5. Përdorimi i energjisë së ripërtëritshme

Ne gjithashtu do të fillojmë të shohim një ndryshim në mënyrën se markat e bukurisë po prodhojnë produktet e tyre. Disa kompani tashmë po përfshijnë burime të ripërtëritshme të energjisë, siç është energjia e erës, në proceset e tyre prodhuese. Ky është një prirje që ne presim të bëhemi më të zakonshëm në industrinë e bukurisë ndërsa përparojmë në 2019.

Këtu në Oriflame, na jep gëzim për të punuar në një zyrë që është 100% e mundësuar nga energjia e ripërtërishme - kjo vlen edhe për depot dhe fabrikat tona! Gishtat e kryqezuar  që ne shohim më shumë nga kjo në të gjithë industrinë e bukurisë në vitin që vjen!

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame / Shutterstock