5 mënyra popullore për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj në 2022

Shëndeti dhe mirëqenia nuk ka nevojë të jenë gjithmonë ekskluzive, të shtrenjta ose të miratuara nga të famshmit - disa nga tendencat më të mira të mirëqenies tani na kthejnë menjëherë te bazat.

Kur po përpiqeni të jetoni më mirë dhe më të shëndetshëm, është e lehtë të joshesh nga ai klub i ri i bukur shëndetësor, të joshesh nga miratimi më i fundit i ndikuesve ose të joshesh nga produktet e rregullimit të shpejtë! Por disa nga tendencat më të mëdha - dhe më të mira - të mirëqenies tani janë pak më të kthyera në bazat. Këtu janë 5 tendencat tona të preferuara për t'u larguar!

img-1.jpg

 1. Shëndeti i zorrëve
Shëndeti i zorrëve është diçka për të cilën të gjithë jemi bërë më të ndërgjegjshëm vitet e fundit dhe rëndësia e tij shkon shumë përtej shëndetit tonë të tretjes. A e dini se 70% e sistemit tuaj imunitar gjendet në zorrë? Që zorra juaj është shtëpia e triliona baktereve që ndikojnë në shëndetin? Apo se ka një lidhje midis shëndetit të zorrëve dhe shëndetit tuaj mendor? Hulumtimet janë ende në ditët e para, por është shumë e qartë se kujdesi për zorrët është kujdesi për mirëqenien tuaj më të madhe, kështu që është shumë mirë nga ne.

2. Not i egër
Këtu në Suedi, noti i egër - dhe më konkretisht noti në ujë të ftohtë - është një aktivitet mjaft tipik, por duket sikur tani po fillon kudo! Përfitimet e mundshme shëndetësore të zhytjes në ujë të ftohtë duhet të hulumtohen më shumë, por përfitimi fitues për mua është thjesht mënyra se si më bën të ndihem – kaq çlirues! Megjithatë, ana tjetër e medaljes është se ajo vendos stres ekstrem në sistemin kardiovaskular, kështu që definitivisht nuk është për të gjithë - filloni shumë ngadalë dhe mos e bëni vetëm!

img-2.jpg

3. Fitnes virtual
Klasat në internet janë një mënyrë shumë e mirë për të lëvizur trupin tuaj dhe për të hequr stresin ditën tuaj, veçanërisht nëse punoni nga shtëpia. Megjithatë, ajo që na pëlqen më shumë, është se ka diçka për të gjithë - nga joga e butë te kardio me oktan të lartë, nga fillestarët tek klasat master. Dhe me një mori mësimesh të shkurtra, me kosto të ulët - dhe madje falas - që mund të gjenden, në të vërtetë nuk ka më justifikime për të qenë një divan!

4. Teknikat e frymëmarrjes

Frymëmarrje. E bëjmë pa u menduar gjatë gjithë ditës. Por çfarë ndodh kur marrim frymë me vetëdije? Frymëmarrja e ndërgjegjshme është një praktikë e lashtë me të cilën mund të jeni njohur nga joga ose meditimi, por a e dini se mund të përdorni frymëmarrjen e vetëdijshme për të ndihmuar në drejtimin e ditës tuaj? Nga zgjimi dhe energjia e ditës suaj, te ripërqendrimi mes detyrave, te relaksimi dhe qetësimi i mendjes në fund të ditës, ka një teknikë të ndryshme për të! Hulumtimet, duke përdorur si vetë-vlerësimin, ashtu edhe parametrat e matshëm si rrahjet e zemrës dhe nivelet e kortizolit, tregojnë një lidhje midis frymëmarrjes së thellë dhe reduktimit të stresit.

img-3.jpg

5. Gjumë i mirë
Ndoshta jo shumë rock 'n' roll, por gjumi i mirë është absolutisht jetik për shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme! Të gjithë e dimë se sa e ndryshme është të zgjohesh nga një natë e mirë sesa nga një natë e keqe, apo jo? Epo, kjo bën një ndryshim edhe në planin afatgjatë. Hulumtimet tregojnë se të paktën 7 orë gjumë është sasia optimale që duhet të synojmë – të marrësh rregullisht më pak është e lidhur me një gamë të gjerë problemesh shëndetësore, duke përfshirë obezitetin, diabetin, presionin e lartë të gjakut, sëmundjet e zemrës dhe goditjen në tru.

Fjalët nga: Fotografitë nga: Oriflame