Përbërësi kryesor: PHA

PHA është në një nivel tjetër kur bëhet fjalë për eksfolimin e lëkurës dhe ne e kuptojmë pse! Njihuni me këtë AHA të gjeneratës së ardhshme dhe zbuloni se çfarë e bën atë acidin e ri të domosdoshëm.

Nëse keni probleme me aknet, lëkurën e ashpër ose linjat e holla, mund të jeni njohur tashmë me eksfoliantët kimikë si AHA & BHA. Si entuziastë të kujdesit të lëkurës, ne thjesht na pëlqen se sa në mënyrë efektive ato eksfolojnë dhe e bëjnë lëkurën tonë të duket e lëmuar dhe me shkëlqim.

Për ata që janë të rinj në përdorimin e acideve për kujdesin e lëkurës, ato mund të duken pak të frikshme për t'i vendosur ato në lëkurën tuaj; por mos u shqetësoni, ata janë krejtësisht të sigurt. Megjithatë, njerëzit me lëkurë të ndjeshme mund t'i shohin AHA dhe BHA paksa të forta për lëkurën e tyre, kjo është arsyeja pse ne jemi kaq të lumtur që PHA-të kanë hyrë në treg.

Çfarë janë PHA-të?
PHA-të ose acidet poli hidroksi janë eksfoliues kimikë me shumë përfitime. Ata quhen "gjenerata e ardhshme e AHAs" sepse kanë efikasitet të ngjashëm me AHA-të, por janë më të butë me lëkurën, duke i bërë ato një përdorim të shkëlqyeshëm për njerëzit që i shohin AHA dhe BHA shumë të forta. Ndryshe nga shumica e acideve të tjera eksfoluese, PHA-të madje hidratojnë lëkurën ndërsa punojnë! 

Çfarë bëjnë PHA-të për lëkurën? 
• Eksfolioni në mënyrë efektive dhe të butë – mund të tolerohet nga ata me lëkurë të ndjeshme
• Të lëmuar dhe të rafinuar tonin dhe strukturën e lëkurës
• Zbut lëkurën e ashpër
• Ndriçoni lëkurën dhe minimizoni linjat e holla
• Hidratoni lëkurën
• Mbroni lëkurën nga radikalet e lira të shkaktuara nga p.sh., rrezet UV dhe ndotja 

Si funksionojnë PHA-të?
PHA-të funksionojnë duke dobësuar "ngjitësin" (keratin) që mban së bashku qelizat e vdekura të lëkurës, në mënyrë që qelizat e vdekura të lëkurës të mund të hiqen dhe të zbulojnë lëkurë të re të freskët poshtë dhe të inkurajojnë rinovimin e lëkurës. Për shkak se PHA-të përbëhen nga molekula më të mëdha se AHA-të, ato depërtojnë në lëkurë më ngadalë duke i bërë ato më të buta dhe përgjithësisht më të përshtatshme për të gjitha llojet e lëkurës.

Ku mund ta gjej PHA?
Nëse dëshironi të gjeni produkte me PHA, shikoni për acidin laktobionic, galaktozën dhe glukonolaktonin, të cilët janë të gjitha lloje të ndryshme të acideve polihidroksi. Si gjithmonë me acidet, filloni ngadalë dhe bëni një test të ngjitjes së lëkurës për t'u siguruar që është në përputhje me lëkurën tuaj, dhe megjithëse PHA nuk rrit ndjeshmërinë tuaj ndaj dritës UV, ne sugjerojmë të përdorni krem kundër diellit për të mbrojtur lëkurën tuaj nga dëmtimi i diellit.

Nëse dëshironi të provoni PHA, ju sugjerojmë të filloni me gamën tonë Pure Skin, e cila përmban Gluconolactone në produkte të caktuara. Është formuluar për të gjitha llojet e lëkurës, por mund të jetë veçanërisht i dobishëm për ato me lëkurë të yndyrshme ose të prirur ndaj njollave. Glukonolaktoni në produktet Pure Skin ndihmon në pastrimin e sipërfaqes së qelizave të vdekura të lëkurës, forcimin e barrierës së lëkurës, zvogëlimin e humbjes së ujit dhe ka një efekt të butë antioksidues mbrojtës.

Këtu janë disa produkte nga gama për të provuar:
Pure Skin Clarifying Toning Solution
Pure Skin Mattifying & Cooling Face Lotion