Lidhja midis aromës, trurit dhe emocioneve tona është e pamohueshme – të gjithë ne kemi përjetuar një kujtim nostalgjik kur zbulojmë një erë të njohur. Duke shfrytëzuar fuqinë e fuqishme të vajrave esenciale dhe efektin e tyre në trurin e njeriut, aromaterapia mund të ndikojë në emocionet tona për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të mendjes, trupit dhe humorit. Përfitimet transformuese janë vërtetuar shkencërisht, duke përfshirë rritjen e motivimit për përmirësimin e cilësisë së gjumit dhe uljen e stresit dhe ankthit.