Home
Ginseng
Ginseng
Ginseng
Panax ginseng

Ginseng shpesh referohet si “mbreti I bimëve”, duke ju falënderuar reputacionit të saj si një kurë për të gjitha aspektet e përkujdesjes. Rrënjët e saj me formë të veçantë sikur piru janë përdorur tradicionalisht në mjeksinë Kineze për mijëra vite dhe njihen se janë stimuluese për trupin dhe mendjen. Sot, ginseng vazhdon të jetë një nga ilaçet më të përdorura bimore, që shpesh shijohet si çaj apo suplement. Në kozmetikë, ginseng njihet se përmirëson kolagjenin, duke I dhënë energji lëkurës për ta bërë më të tonifikuar dhe më të ndritshme.

Përfitimet kryesore
  • Ndihmon në zbutje dhe rigjenerim të lëkurës, duke ju falënderuar përmbajtjes së lartë të sheqernave, vitaminave dhe mineraleve.
  • Vetitë antioksidante ndihmojnë ti japin nenergji lëkurës dhe e bëjnë të duket më e tonifikuar dhe më e ndritshme.
  • Mund të promovojë rritje të flokëve në produktet për kujdes të flokëve.
Përbërësit kryesorë aktivë të Ginseng janë të ashtuquajturat “ginsenosides” – këto janë unike për ginseng dhe kanë kapacitete të forta antioksidante.