Home
Gështenjë
 Gështenjë
Gështenjë
Aesculus hippocastanum

E njohur ndryshe edhe si buckeye, pema e gështenjës së kalit është një anëtar i familjes Hippocastanaceae, me lule të mëdha, të dukshme rozë ose të bardha. Për të mos u ngatërruar me gështenjën ushqimore Castanea, frutat e gështenjës së kuajve janë të pangrënshme dhe helmuese, por farat, gjethet dhe lëvorja e tyre kanë shumë veti të vlefshme dhe janë përdorur në mjekësinë tradicionale për shumë vite. Në bukuri, ekstrakti i farës së gështenjës së kuajve ka shumë aplikime dhe është një astringent i mirë dhe antioksidues, që përdoret gjerësisht në produktet e kujdesit të flokëve dhe të kujdesit personal.

Përfitimet kryesore
  • Karakteristikat qetësuese dhe qetësuese të lëkurës ndihmojnë në zvogëlimin e skuqjes së dukshme të lëkurës.
  • Gështenja e kuajve ka veti të mira astringente dhe antioksiduese.
  • Karakteristikat e dekompozimit ndihmojnë në këmbët e lodhur dhe të fryrë.
Ekstrakti i farës së gështenjës së kuajve është treguar se mundëson rritjen e mikrokirurgjisë, duke ndihmuar kështu në uljen e skuqjes së dukshme të lëkurës dhe promovimin e një toni të barabartë të lëkurës.

Gjetur në

Optimals Age Revive Krema e syve
Optimals
Optimals Age Revive Krema e syve
11,00 €
(0)
Optimals Age Revive Kremë për Sy Kundër Plakjes
E shitur
Optimals
Optimals Age Revive Kremë për Sy Kundër Plakjes
8,50 €
(0)