Home
Tërfil i kuq
 Tërfil i kuq
Tërfil i kuq
Trifolium pratense

Tërfili i kuq është një bimë barishtore e ngrënshme që ka qenë prej kohësh popullore si një shtesë shëndetësore dhe ilaç bimor në ilaçet tradicionale. Lulëzimi me pamje të lezetshëm i bimës është i pasur me minerale, përfshirë magnez, bakër, kalcium dhe fosfor dhe është i njohur për përmbajtjen e tij të lartë flavonoide, duke siguruar vetitë e tij të shkëlqyera antioksidues dhe qetësues të lëkurës në kozmetikë.

Përfitimet kryesore
  • Kondicionimi i lëkurës.
  • Karakteristika të shkëlqyera antioksiduese dhe qetësuese të lëkurës.
Flavonoidet në tërfili të kuq kryejnë detyrë të dyfishtë, duke siguruar si veti të jashtëzakonshme antioksiduese dhe aftësi qetësuese për lëkurën.